Vine URGIA! Noi avertizări COD PORTOCALIU de FURTUNĂ la Cluj

Vine URGIA! Noi avertizări COD PORTOCALIU de FURTUNĂ la Cluj

Meteorologii au emis, duminică, noi avertizări de instabilitate atmosferică, cu ploi, descărcări electrice, vânt şi grindină, valabile în mai multe județe din țară, printre care și Cluj.

Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică accentuată pentru cea mai mare parte a ţării, de duminică până luni dimineaţă.

Astfel, în intervalul 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00, va fi în vigoare un COD PORTOCALIU de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică. În intervalul menționat, local în zonele montane, în vestul Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de peste 80 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp. 

De asemenea, pentru același interval a fost emisă o avertizare COD GALBEN de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică, care se va manifesta în Banat, Crișana și Transilvania, iar spre seară și noaptea mai ales în Oltenia și Moldova. Conform meteorologilor, vor fi perioade cu intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 60...70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Luni, 31 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în jumătatea estică, iar vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a țării.

Vine URGIA! Noi avertizări COD PORTOCALIU de FURTUNĂ la Cluj

Totodată, astăzi este în vigoare și o informare meteo de disconfort termic și caniculă. 

"În regiunile sudice și local în cele vestice și estice disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească pragul critic de 80 de unități, iar în zonele joase din Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor încadra între 32 și 36 de grade", transmite ANM.

Comenteaza