Nu scăpăm de furtuni! Avertizarea COD GALBEN, prelungită la Cluj

Nu scăpăm de furtuni! Avertizarea COD GALBEN, prelungită la Cluj

Meteorologii au prelungit, miercuri, atenționările de vreme instabilă în aproape toată țara.

Potrivit meteorologilor, începând de astăzi, de la ora 10:00 și până mâine la ora 2:00, este în vigoare un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Astfel, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55...70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale (în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp).

Totodată, în intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei este în vigoare un Cod Portocaliu de vreme rea.

Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70...90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp, îndeosebi în Transilvania și Moldova.

Nu scăpăm de furtuni! Avertizarea COD GALBEN, prelungită la Cluj

Comenteaza