Nu scăpăm de vremea rea! COD GALBEN de FURTUNI în Cluj

Nu scăpăm de vremea rea! COD GALBEN de FURTUNI în Cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri o atenţionare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în nord-vestul și centrul țării, valabilă până joi dimineața.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 12 iulie, ora 15:00 – 13 iulie, ora 06:00, local în nord-vestul și centrul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp) și grindină.

Conform ANM, astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

Nu scăpăm de vremea rea! COD GALBEN de FURTUNI în Cluj

Totodată, pentru partea de sud-vest și sud a țării au fost emise atenționări Cod Galben de caniculă, valabile până la finalul săptămânii, cu temperaturi ce pot ajunge în sudul Câmpiei Române și sudul Banatului la 38...40 de grade. Nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime de 18...22 de grade. Meteorologii spun că valul de căldură va persista și săptămâna viitoare.

Comenteaza