O asociaţie de tineret din Cluj propune mersul pe bicicletă spre serviciu, măcar o zi

O asociaţie de tineret din Cluj propune mersul pe bicicletă spre serviciu, măcar o zi
O asociaţie de tineret a lansat la Cluj-Napoca o campanie pentru mersul pe bicicletă spre serviciu, măcar o zi pe săptămână, susţinând că un astfel de transport alternativ este ecologic, sănătos şi va duce la fluidizarea traficului rutier în municipiu

Bicicliştii membri ai asociaţiei JCI Cluj s-au adunat, joi, în mai multe locuri din Cluj-Napoca având pancarte cu mesajul „Bike to work" şi au încercat să convingă trecătorii să folosească bicicleta pentru transportul spre serviciu.

„Am lansat campania « Bike2Work» împreună cu Registrul de Biciclete pentru toţi clujenii să meargă spre serviciu cu bicicleta, măcar o zi pe săptămână, joia. Încercăm să îi determinăm să redescopere mersul pe două roţi. Dorim să mobilizăm cetăţenii din Cluj-Napoca să vină la serviciu cu bicicleta, pentru a demonstra că nu e imposibil, obositor, periculos sau incomod. Vrem să-i scoatem de pe patru roţi pe doar două roţi. Transportul alternativ cu bicicleta spre serviciu este ecologic, sănătos şi duce la fluidizarea şi decongestionarea traficului rutier din municipiu", a declarat, joi, Camelia Gui, manager de proiect al campaniei.

Potrivit acesteia, proiectul îşi propune să ajute la transformarea Clujului într-un oraş mai prietenos cu bicicliştii, iar mersul pe bicicletă la serviciu să devină „un obicei clujean".

„Se poate merge spre serviciu pe bicicletă indiferent de ţinută, fără nicio problemă, avem colegi care vin în sacou şi costum şi pedalează, dând un exemplu altor biciclişti. Ţinuta nu este un impediment", a mai spus Camelia Gui.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca există peste 60 de kilometri de piste de biciclete.

 

Etichete
Comenteaza