Perele - 5 beneficii pentru sănătate

Perele - 5 beneficii pentru sănătate
Perele sunt considerate unele din “comorile toamnei”, fiind bogate in multe substante active de care organismul nostru are nevoie in aceasta perioada.

Te ajuta sa slabesti

Atat de gustoase si zemoase, perele contin foarte putine calorii si carbohidrati de buna calitate, fiind indicate in curele de slabire pe baza de fructe. De asemenea perele sunt considerate alimente alcaline, astfel ca pot fi consumate si dimineata, pe stomacul gol.

Combat constipatia

Bogate in apa si in fibre, perele pot fi considerate usoare laxative naturale. Asadar perele au rol in combaterea constipatiei si detoxifierea colonului.

Stimuleaza creierul

In perioadele de suprasolicitare intelectuala sau in cazul asteniei, perele reprezinta o buna solutie pentru reenergizare si mentinerea tonusului cerebral. Perele contin glucide de buna calitate, cu absorbtie lenta, care mentin glicemia pe mai multe ore de la ingestie. Si cum principalul "combustibil" al creierului este glucoza, perele reprezinta o sursa excelenta de "dulce sanatos".

Efecte antiinflamatoare

Un pahar de suc de pere la blender (pentru a pastra si pulpa fructului) este recomandat in cazul afectiunilor orale si a racelilor (afte bucale, amigdalita, rinita, durere in gat, tuse etc.). Daca doriti o bautura calda, puteti fierbe cateva mere pentru a obtine un compot, iar in pahar adaugati suc de pere la temperatura camerei. Noi recomandam ca jumatate din pahar sa contina compotul fierbinte de mere si jumatate suc de pere. Aceasta bautura are rolul si de a creste imunitatea.

Mentin sanatatea ochilor

Perele, alaturi de morcovi, mere rosii, gutui si alte fructe sau legume bogate in betacaroten, ajuta in mentinerea sanatatii ochilor, prevenind tulburarile de vedere, degenerescenta maculara, cataracta si glaucomul. De asemenea perele imbunatatesc vederea pe timpul zilei.

 

Comenteaza