Peste 100.000 de persoane au generat PLF-ul pentru intrarea în România. Cum se completează documentul

Peste 100.000 de persoane au generat PLF-ul pentru intrarea în România. Cum se completează documentul

Peste 105.000 de persoane au generat formularele digitale pentru intrarea în România de la lansarea aplicaţiei dezvoltate de STS.

Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, de la lansarea aplicaţiei https://plf.gov.ro şi până  această dimineaţă la ora 10:00, 105.602 persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF)”, a transmis, marţi, Grupul de Comunicare Strategică.  

Cele mai multe persoane au completat formulare pentru următoarele puncte de trecere a frontierei:  

1. Aeroportul International „Henri Coandă” – 30.426 
2. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 8.623 
3. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 7.439 
4. Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj – 6.886 
5. Punctul de Trecere a Frontierei Borş – 6.840 

Cum se completează PLF-ul

Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în ţară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană şi reglementat de Guvernul României. 

Documentul poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator şi nu trebuie tipărit. Datele completate în formular sunt accesate doar de angajaţii autorizaţi ai direcţiilor de sănătate publică şi pot fi folosite strict cu scopul desfăşurării anchetelor epidemiologice. Formularul se completează de către toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale, cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România sau în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. 

Pentru a completa formularul digital (PLF) trebuie să accesaţi platforma plf.gov.ro.

- Faceti autentificarea pe baza adresei de e-mail şi apăsaţi butonul Autentificare, apoi veţi fi informat că s-a vi s-a trimis un link pe e-mail. Accesaţi link-ul primit şi veţi fi redirecţionat în aplicaţia de completare a formularului.

- Accesaţi butonul verde Formular nou, poziționat în dreapta-sus pe ecran. Selectaţi opţiunea CNP dacă deţineţi o carte de identitate din România sau Paşaport / Act de identitate dacă prezentaţi alt document la trecerea frontierei.

- Completaţi câmpurile obligatorii ale formularului - numele şi prenumele, ţara de unde aţi plecat, data plecării şi punctul de trecere a frontierei. Introduceţi şi adresa de destinaţie în câmpul „În România voi locui la următoarea adresă”.

- Completați un număr de telefon la care puteţi fi contactat pe perioada şederii în România.

- Selectaţi modul de călătorie - autoturism, tren, autocar, avion sau vapor şi introduceţi toate datele necesare în funcţie de tipul de transport. Aceste informaţii le regăsiţi pe biletele de călătorie. 

- Indicaţi o persoană de contact în caz de urgenţă - Nume, Prenume, Țară, Localitate, Telefon, e-mail.

- Adăugaţi ţările vizitate anterior, inclusiv cele tranzitate pe timpul călătoriei. 

- Dacă este cazul, adăugaţi datele minorilor care vă însoţesc.

- Bifaţi că sunteţi de acord cu prelucrarea datelor personale de către autorităţile competente şi că aţi luat la cunoştinţă prevederile legislaţiei în vigoare.

- Apăsaţi butonul verde Salvează din colțul drepta-sus al ecranului, iar aplicaţia va genera formularul digital de intrare în România. 

 

Comenteaza