Ploi, frig și lapoviţă la Cluj! Pe Buscat a nins

Ploi, frig și lapoviţă la Cluj! Pe Buscat a nins

Meteorologii anunță că urmează zile cu temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei, iar în zonele de munte sunt așteptate ninsori.

În următoarele zile, vremea se răcește, în Transilvania. Noaptea vor fi sub zero grade în termometre și apar precipitațiile sub formă de ploaie, iar în zonele înalte va fi lapoviță sau chiar ninsori. În noaptea dinspre luni spre marți, în Cluj, pe Buscat a nins și s-a depus un strat de zăpadă.

Iată prognoza pe următoarele două săptămâni, în Transilvania:

Potrivit meteorologilor ANM, vremea se răcește în intervalul 8 – 11 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 12 la 9...10 grade, iar cea a minimelor de la 6 la -3 grade. Între 12 și 15 noiembrie, și temperaturile maxime vor ajunge la valori sub cele normale, cu medii de 7 ...8 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în medie aceleași. A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice ușor mai scăzute decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 6...7 grade, iar cea a minimelor în jurul a -2 grade.

Temporar va ploua în intervalul 7 – 10 noiembrie, când local vor fi și cantități de apă mai însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

La munte, în primele trei zile, valorile termice vor fi în scădere până la o medie a maximelor de 2...4 grade și a minimelor în jurul a -3 grade. Temperaturile maxime vor crește în intervalul 11 - 12
noiembrie, devenind mai ridicate decât normalul termic al acestei perioade pentru această regiune, cu medii ale maximelor de 8...9 grade și minime în jurul pragului de îngheț. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni nu sunt estimate variații mari de la o zi la alta astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 2...4 grade și ale minimelor de -4...-2 grade, caracterizând în această regiune o vreme mai rece decât în mod normal.

Temporar vor fi precipitații moderate cantitativ, ploi, lapovițe și ninsori în intervalul 8 – 10 noiembrie, iar după data de 14 noiembrie, probabilitatea pentru precipitații va fi ceva mai ridicată spre finalul celei de-a doua săptămâni.

Comenteaza