Portocala, elixir al tinereţii. 3 MĂŞTI pentru un ten catifelat

Portocala, elixir al tinereţii. 3 MĂŞTI pentru un ten catifelat

Portocalele sunt fructele care promit sa-ti redea frumusetea tenului. Numite de catre chinezi „marul chinezesc”, sunt considerate un adevarat elixir al tineretii.

Mască facială cu banană și portocală

Această mască reduce inflamația la nivelul pielii. Este hidratantă și previne apariția acneei.

Ai nevoie de:
- 1 banană
- 1 portocală

Pisează bine banana și portocala. Aplică amestecul pe față și lasă-l să acționeze timp de 15-20 de minute. Clătește-te apoi cu apă călduță. Poți aplica această mască o dată la două zile.

Mască cu portocală și ceai verde

Aceste două ingrediente exfoliază pielea și elimină excesul de sebum. Masca cu ceai verde și portocală are proprietăți antiinflamatorii și micșorează porii.

Ai nevoie de:
1/2 linguriță cu frunze mărunțite de ceai verde
1 lingură cu pulpă de portocală

Amestecă frunzele de ceai cu pulpa de portocală, apoi aplică masca pe față. Lasă să acționeze timp de 20 de minute și clătește-te cu apă călduță. Îți poți face masca cu ceai verde și portocală o dată la două zile.

Mască de față cu portocală și făină de ovăz

Făina de ovăz absoarbe excesul de sebum de la suprafața pielii, în timp ce portocala combate radicalii liberi, responsabili pentru îmbătrânirea prematură a pielii.

Ai nevoie de:

2 lingurițe cu pudră din coajă de portocală
1 linguriță cu făină de ovăz
câteva lingurițe cu apă

Amestecă pudra din coajă de portocală cu făina de ovăz. Adaugă suficientă apă în amestec, până când obții o pastă de consistență medie. Aplică masca pe piele și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Clătește-te apoi cu apă rece. 

Comenteaza