Revin furtunile! COD GALBEN de ploi, descărcări electrice, grindină și vijelii la Cluj

Revin furtunile! COD GALBEN de ploi, descărcări electrice, grindină și vijelii la Cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marți o atenționări de vreme instabilă pentru mai multe județe din țară, printre care și Cluj.

Potrivit meteorologilor, astăzi, începând de astăzi, de la ora 16:00 și până la ora 21:00, va fi în vigoare o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică în Crișana, estul Olteniei, vestul Maramureșului și al Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali.

În zonele menționate vremea va deveni treptat instabilă - vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 55...65 km/h), vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat peste 35 l/mp.

Revin furtunile! COD GALBEN de ploi, descărcări electrice, grindină și vijelii la Cluj

Totodată, meteorologii au prelungit avertizarea de vreme rea de la ora 21:00 până mâine, 30 august, la ora 12:00.

"În intervalul menționat în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Muntenia și vestul Olteniei, vremea va fi instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat peste 40 l/mp", precizează ANM.

Totodată au fost emise două atenționări Cod Portocaliu, una pentru Banat, jumătatea de vest a Olteniei și sud-vestul Transilvaniei. Astăzi, în intervalul 16:00 - 21:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată -cu intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h), pe alocuri vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp.

Cea de-a doua atenționare va intra în vigoare astăzi de la ora 21:00, până mâine, 30 august, ora 12:00, când în cea mai mare parte a Olteniei, local în vestul Munteniei și Carpații Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, iar în primele ore ale intervalului și intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp.

Revin furtunile! COD GALBEN de ploi, descărcări electrice, grindină și vijelii la Cluj

Meteorologii spun că, miercuri, perioade cu instabilitate atmosferică accentuată vor fi mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

 

 

Comenteaza