Revin furtunile! COD GALBEN de ploi, descărcări electrice și vijelii la Cluj

Revin furtunile! COD GALBEN de ploi, descărcări electrice și vijelii la Cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o atenționare Cod Galben de vreme instabilă pentru mai multe județe din țară, printre care și Cluj.

Potrivit meteorologilor, astăzi, începând de astăzi, de la ora 22:00 și până mâine la ora 10:00, local în vestul, nord-vestul și centrul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp) și grindină.

Instabilitatea atmosferică va fi pronunțată începând cu a doua parte a zilei de marți (25 iulie) în vestul, nordul, centrul și nord-estul teritoriului, iar miercuri seara și în noaptea de miercuri spre joi (26/27 iulie) în special în sud și est.

Revin furtunile! COD GALBEN de ploi, descărcări electrice și vijelii la Cluj

Totodată, ANM a emis și o atenționare Cod Galben de căldură și disconfort termic ridicat pentru mâine, 25 iulie, în centrul și nordul țării. În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei și pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 22 de grade

Comenteaza