S-a instalat iarna la Băișoara! Este cel mai mare strat de zăpadă din țară

S-a instalat iarna la Băișoara! Este cel mai mare strat de zăpadă din țară
| Foto: Facebook/Partia de Schi Muntele Baisorii

În ultimele ore a nins în mai multe zone din țară, iar în zona de munte, cel mai gros strat de zăpadă s-a așternut la Băișoara.

Prima zi de iarnă a venit așa cum se cuvine la Băișoara, unde, potrivit meteorologilor, luni dimineața era cel mai gros strat de zăpadă din zona de munte a țării - 14 cm.

S-a instalat iarna la Băișoara! Este cel mai mare strat de zăpadă din țară

Totuși, pentru iubitorii sporturilor de iarnă veștile nu sunt din cele mai bune în ceea ce privește prognoza pe următoarea perioadă. Dacă săptămâna viitoare valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai accentuat în regiunile vestice și nordice, ulterior vremea se va mai încălzi.

Astfel, conform unei prognoze pe două săptămâni, în primele zile, valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 1...2 grade. Treptat, până în data de 6 decembrie, maximele termice vor crește semnificativ, iar media acestora va fi de 9...10 grade.
În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 5...6 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -9...-8 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni din interval, minimele vor fi în creștere spre medii în jurul a 2 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a -1 grad.
Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în jurul datei de 4 decembrie și în a doua săptămână, cu precădere în zilele de 7 și 8 decembrie.

Comenteaza