Samsung Galaxy S22 Ultra: cinci motive pentru a-l cumpăra

Samsung Galaxy S22 Ultra: cinci motive pentru a-l cumpăra

Samsung Galaxy S22 Ultra pare a fi unul dintre cele mai bune telefoane de până acum. Da, cel mai recent telefon vedetă de la Samsung este un dispozitiv scump, dar cu siguranță nu se zgârcește la capitolul caracteristici.

De la un ecran care se actualizează rapid și un S Pen încorporat, la un chipset puternic și o mulțime de îmbunătățiri ale camerei foto, Samsung Galaxy S22 Ultra include toate caracteristicile pe care le aștepți de la un telefon de top, plus câteva elemente suplimentare specifice acestui model.

Iată o privire mai atentă asupra motivelor pentru care Samsung Galaxy S22 Ultra ar trebui să fie următorul tău telefon.

Ecranul mai luminos al lui Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung trebuie să se fi săturat ca iPhone să câștige toate laudele pentru ecranele sale (mai ales că Samsung este, se pare, principalul furnizor al Apple pentru această parte). Întreaga gamă Galaxy S22 prezintă câteva îmbunătățiri majore ale ecranului, evidențiate de o încercare de a realiza cele mai luminoase ecrane de pe orice smartphone.

În cazul lui Samsung Galaxy S22 Ultra, acest lucru înseamnă un ecran care promite o luminozitate maximă de 17500 de nits și o luminozitate tipică de 1200. Toate aceste nits înseamnă că nu vei avea niciodată probleme în a distinge ce se află pe ecranul Galaxy S22 Ultra în lumina puternică a soarelui. Iar cu funcția Vision Booster de la Samsung, care ajustează afișajul și echilibrează culorile în funcție de iluminarea ambientală, nu ar trebui să te scufunzi în setările telefonului pentru a obține o vizualizare clară a ecranului.

S Pen este acum inclus

Apropo de Samsung Galaxy S21 Ultra, acesta a fost primul telefon din afara seriei Galaxy Note care a oferit suport pentru S Pen de la Samsung. Acesta a fost un pas binevenit, chiar dacă incomplet. Deoarece S Pen a fost un accesoriu opțional pentru S21 Ultra, nu s-a simțit niciodată ca o parte integrată a telefonului.

Aceasta nu este o problemă cu Samsung Galaxy S22 Ultra, care include un slot pentru S Pen. Aceasta înseamnă că nu trebuie să găsești o husă în care să transporți stiloul. În schimb, pur și simplu îl scoți din telefon și începi să iei notițe direct pe ecranul Samsung Galaxy S22 Ultra.

S Pen-ul inclus în Galaxy S22 Ultra este, de asemenea, mai rapid decât înainte, cu o îmbunătățire a vitezei cu 70% și mai puțină latență.

O rată de reîmprospătare îmbunătățită pentru Samsung Galaxy S22 Ultra

Rata de reîmprospătare dinamică este o caracteristică din ce în ce mai frecventă pe cele mai bune smartphone-uri – poate nu atât de mult pe iPhone 13, deoarece dispozitivele măresc rata de reîmprospătare atunci când activitatea pe ecran devine frenetică și o reduc atunci când lucrurile sunt mai statice. Este o modalitate de a oferi atât o experiență captivantă atunci când te joci sau navighezi pe site-uri web, cât și un consum mai mic de baterie atunci când nu este nevoie să mărești rata de reîmprospătare.

Samsung Galaxy S21 Ultra de anul trecut putea varia de la 10Hz la 120Hz, dar Samsung Galaxy S22 Ultra duce această setare și mai departe. Noul telefon poate atinge 120 Hz atunci când este necesar, dar în alte momente, rata de reîmprospătare poate scădea la 1 Hz.

Ne așteptăm ca acest lucru să se traducă într-o autonomie mai bună a bateriei pentru Samsung Galaxy S22 Ultra.

Încărcare mai rapidă pe Samsung Galaxy S22 Ultra

După ce a oferit o încărcare de 45W pe Galaxy S20 Ultra din 2020, Samsung a revenit la oferirea unei încărcări de 25W pe modelul din anul următor. Samsung Galaxy S22 Ultra inversează această decizie, iar vitezele de încărcare de 45 W sunt din nou restabilite pentru telefonul premium de la Samsung.

La această viteză, ar trebui să poți încărca un Samsung Galaxy S22 Ultra golit până la 50% după doar 20 de minute. Este cu 10 minute mai rapid decât a fost nevoie pentru ca S21 Ultra să atingă această valoare și, de asemenea, este dublu față de viteza maximă de încărcare a iPhone 13 Pro Max.

Tot va trebui să îți cumperi singur propriul încărcător: Samsung nu include niciunul cu Samsung Galaxy S22 Ultra.

Samsung Galaxy S22 Ultra face fotografii mai bune în condiții de iluminare slabă.

Dacă ne uităm doar la valorile de megapixeli ale camerei foto a lui Samsung Galaxy S22 Ultra, se pare că nu s-au schimbat prea multe față de Samsung Galaxy S21 Ultra. Dar pur și simplu nu este adevărat. Camera principală de 108 MP a noului telefon folosește acum un senzor mai mare, de 2,4um, care captează mai multă lumină și mai multe date. Samsung a introdus, de asemenea, o lentilă Super Clear Glass pentru a face fotografii cu mai puține străluciri și reflexii pe timp de noapte.

Rezultatul final înseamnă imagini mai clare și mai detaliate în condiții de lumină slabă. Iar acest lucru este valabil atât pentru videoclipuri, cât și pentru fotografii.

Comenteaza