Advertorial Samsung Galaxy S22 Ultra: telefonul cu cea mai bună cameră?

Samsung Galaxy S22 Ultra: telefonul cu cea mai bună cameră?

Dacă ar fi să judecăm Samsung Galaxy S22 Ultra doar în funcție de camerele sale și, în special, de capacitățile de zoom optic și de zoom îmbunătățit digital, am putea spune că este cel mai bun smartphone realizat vreodată.

Camerele arată foarte similar cu cele de pe Samsung Galaxy S21 Ultra. Există două teleobiective de 10 MP: unul este f/2,4 cu un câmp vizual (FOV) de 36 de grade, iar celălalt este f/4,9 cu un FOV de 11 grade. Există, de asemenea, o cameră ultra-wide de 12 MP cu un FOV de 120 de grade, iar apoi există o cameră principală wide de 108 MP (f/1.8) cu un FOV de 85 de grade.

Cu toate acestea, tehnologia din spatele acestor lentile a fost actualizată. În timp ce senzorii de imagine nu s-au schimbat de la S21 Ultra, Samsung a lucrat la stabilizarea optică a imaginii, la stabilizarea digitală a imaginii (pentru un sistem Super Steady mai bun) și la procesarea imaginii. Rezultatul este o performanță mai bună a tuturor obiectivelor, dar mai ales în zona de zoom.

Capacitățile de zoom ale Samsung Galaxy S22 Ultra depășesc pur și simplu tot ceea ce am mai văzut până acum la o cameră de telefon mobil. Evident, zoomul optic 3x și zoomul optic 10x nu sunt doar solide, ci oferă imagini clare ale obiectelor îndepărtate, cu o claritate suficientă pentru a putea decupa detaliile fără a observa o mare pixelare.

Zoomul spațial de 30x și, mai ales, de 100x este cel în care, cel puțin în cazul iterațiilor anterioare ale tehnologiei Samsung, ați putea vedea artefacte semnificative în fotografii.

Acum, deși aceste imagini sunt surprinzător de bune (cel puțin la prima vedere), nu puteți tăia prea mult fără ca imaginile să se destrame într-o dezordine de tip Picasso, dar, intacte, acestea pot fi imagini perfect partajabile.

O parte din acest lucru are de-a face cu stabilizarea, care la 100x preia practic controlul obiectivului și menține un subiect (cum ar fi luna) în cadru. S-ar putea să simți că nu mai ai controlul asupra obiectivului, dar face o treabă bună în a contracara orice tremurat.

Imaginile wide și ultra-wide beneficiază, de asemenea, de câteva trucuri noi ale pixelilor. Odată cu Galaxy S22 Ultra, Samsung a introdus Adaptive Pixel. Pentru aceasta este nevoie de nona-binning (introdus pentru prima dată cu S21 Ultra), care ia nouă pixeli de informații și îi combină pentru o culoare și un contrast mai bune și îi combină cu rezoluția completă a originalului cu unghi larg de 108 MP. Acest obiectiv primește, de asemenea, un ajutor de autofocalizare de la ceea ce pare a fi o a cincea lentilă de pe spatele telefonului, care este de fapt un senzor de autofocalizare cu laser. Dacă vă uitați cu atenție, puteți vedea mica lumină roșie a laserului care iese din spatele sticlei.

Practic, toate fotografiile pe care le faceți arată foarte bine, chiar dacă se poate detecta un pic de suprasaturare (nu ar fi Samsung dacă nu ar suprasatura imaginea).

Între timp, camera frontală folosește tetra-binning pentru a combina patru pixeli într-unul singur pentru o imagine de înaltă calitate de 10 MP.

Lentilele, stabilizarea, senzorii de imagine și algoritmii Samsung permit, de asemenea, ceea ce compania numește "Nightography". Dincolo de nume, abilitățile de fotografiere în condiții de lumină scăzută și de noapte ale telefonului sunt clare. Poate ilumina un cer de noapte până aproape de lumina zilei, poate surprinde luna sau fața dvs. în condiții de lumină slabă și are, de asemenea, unele abilități de expunere lungă.

Camerele din față și din spate fac o treabă bună la fotografia de portret, grație unui mod Portret care devine suficient de bun pentru a separa firele de păr rătăcite de un fundal bokeh. Samsung ne-a spus că acest lucru se datorează, în parte, noii sale tehnologii de cartografiere a adâncimii. Presetările, care includ posibilitatea de a crea un fundal virtual (se utilizează o culoare cromatică, astfel încât să puteți înlocui cu ușurință cu un alt fundal ulterior) sunt, de asemenea, destul de bune.

De asemenea, puteți înregistra videoclipuri 4K de înaltă calitate la 60 fps și până la 8K la 24 fps. Veți fi mulțumiți de rezultate.

Veți fi poate mai puțin impresionați de capacitățile video portret ale telefonului, care nu se apropie de magia video a modului cinematic al liniei iPhone 13 de la Apple (are nevoie de o față în cadru pentru a funcționa). Funcția de încadrare automată, care mărește și micșorează camera pentru a păstra persoanele în cadru, nu pare atât de utilă; probabil că are nevoie de mai multe îmbunătățiri.

Un lucru de apreciat la capacitățile de înregistrare video ale Samsung este faptul că, spre deosebire de iPhone, vă permite să înregistrați video, să faceți o pauză și să continuați înregistrarea în timp ce telefonul păstrează întreaga înregistrare într-un fișier video. Apple ar trebui să adauge această funcție cât mai curând posibil.

Comenteaza