Se întoarce iarna? Polei, vânt și frig la Cluj, plus Cod galben de ninsori în zona de munte

Se întoarce iarna? Polei, vânt și frig la Cluj, plus Cod galben de ninsori în zona de munte

Meteorologii au emis atenționare Cod Galben de ninsori pentru zona montană a Clujului și o informare de vreme rea în restul județului.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Meteorologii au emis o informare meteo de precipitații mixte și depuneri depuneri de polei în mai multe regiuni ale țării. Astfel, în intervalul joi ora 23:00 – vineri, ora 18:00, aria precipitațiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice, nord-vestice, apoi și în centru și în nord-est. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunior, cu viteze mai mari în nordul Crișanei, Maramureș, Transilvania, Moldova și Dobrogea, unde local vor fi rafale în general de  50...60 km/h, amplificând senzația de frig.

Notă: Joi (11 martie) și vineri (12 martie) vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri (11/12 martie) în sud. Din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 martie) și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 martie) vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mai ales lapoviță și ninsoare la munte și predominant ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei.

De asemenea, vineri, începând cu ora 02:00 și până la ora 18:00, ANM a emis un cod galben de ninsori și viscol în Maramureș, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, unde va ninge în general moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă mai consistent. La altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Se întoarce iarna? Polei, vânt și frig la Cluj, plus Cod galben de ninsori în zona de munte

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza