Se strică vremea! COD GALBEN de vânt și ninsori viscolite la Cluj

Se strică vremea! COD GALBEN de vânt și ninsori viscolite la Cluj

Meteorologii ANM au emis alerte Cod Portocaliu și Galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite în mai multe județe din jumătatea de nord a țării.

Astfel, pentru intervalul 23 noiembrie, ora 14:00 – 24 noiembrie, ora 18:00, a fost emis un Cod Galben de vreme severă - vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60...80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Temporar vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55...75 km/h.

Potrivit meteorologilor, intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40...50 km/h, se vor semnala local și în centrul și estul teritoriului.

Totodată, în intervalul 23 noiembrie, ora 22:00 - 24 noiembrie, ora 10:00 este în vigoare și un Cod Portocaliu: În Carpații Orientali (zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea), în general la peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 110...130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 m.

Se strică vremea! COD GALBEN de vânt și ninsori viscolite la Cluj

Comenteaza