Sună sirenele în tot județul Cluj. ISU verifică sistemele de alarmare publică

Sună sirenele în tot județul Cluj. ISU verifică sistemele de alarmare publică
| Foto: unsplash

Autoritățile reiau un exercițiu de alarmare național, denumit "Miercurea sirenelor", astăzi, 28 februarie.

Sirenele vor suna în tot județul Cluj, miercuri, 28 februarie, începând cu ora 10. Scopul acestui exercițiu este de a testa echipamentele tehnice cât şi pentru a vedea timpul de reacţie al forţelor de intervenţie în cazul unui dezastru, iar populația nu trebuie să intre în panică la auzul sirenelor.

Pe timpul simulărilor vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

Autoritățile recomandă recomandă cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările inspectoratelor pentru situații de urgență.

"În prima miercure din lună se desfășoară un exercițiu amplu în care sunt pornite toate sirenele în toate localitățile. Miercuri între orele 10-11 vom desfăsura acest exercițiu. Va fi doar un exercițiu în care vom verifica această funcționalitate a sirenelor. ", a declarat, marți, șeful ISU Cluj, Colonelul Drînda Gabriel, în cadrul unei conferințe.

Comenteaza