Sute de locuri de muncă, puse la bătaie în cadrul Târgului de Cariere din Cluj. Ce oferte au angajatorii

Sute de locuri de muncă, puse la bătaie în cadrul Târgului de Cariere din Cluj. Ce oferte au angajatorii
Tot mai mulţi tineri se gândesc încă de pe băncile facultăţii la identificarea unui loc de muncă potrivit, aşa că sunt în căutare de oferte. În aceste zile, la Cluj, câteva sute de posturi sunt puse la bătaie în cadrul celei de-a 100-a ediţii a Târgului de Cariere.

Încă de la deschiderea evenimentului, sute de tineri, studenti sau absolventi, au venit la târg, in căutarea unui loc de muncă. Fie că vor să se angajeze sau doar să studieze ofertele pieţei, aceştia spun că târgurile de job-uri le vin în ajutor.

"Pentru noi, studenţii, care suntem în căutarea unui loc de muncă e mai uşor să venim într-un loc în care sunt mai multe companii decât să cautăm, să mergem să depunem câte un CV la fiecare companie separat. La târguri e mai bine să interacţionăm cu reprezentanţii companiilor şi să aflăm direct de la ei mai multe detalii", spune o studentă care a venit la târg în căutarea unui job în economie.

"Sunt destul de multe companii, am găsit ceva ce m-ar interesa, deşi am venit cu gândul ca s-ar putea să nu găsesc şi sunt plăcut surprins să îmi fie arătat contrariul. Mi-a plăcut că angajatorii te abordau direct", explică un tânăr.

La Cluj, evenimentul a ajuns la cea de-a 100-a ediţie naţională, respectiv a 18-a ediţie locală, iar tinerii au la dispoziţie o gamă variată de domenii. Evenimentul din această primăvară este împărţit în două secţiuni: una dedicată tehnologiei informaţiei și una destinată tuturor domeniilor. Ambele evenimente au loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, târgul general desfăşurându-se în 12 şi 13, iar celălalt în 14 şi 15 mai.

"La târg sunt prezente companii din varii domenii, care vin cu locuri de angajare cu normă intreaga sau part-time sau chiar şi stagii de practică peste vară. De asemenea avem şi câteva ONG-uri prezente la eveniment, care vin cu programe de voluntariat şi internship-uri în ţară sau în străinatate pentrut cei care sunt la început de drum", a explicat Luisa Olar, organizator al evenimentului.

Limbile străine, ingineria şi IT-ul sunt cele mai populare domenii când vine vorba de un job în momentul de faţă. Aşa că cei care au înclinaţii spre aceste arii au din start o şansă în plus la un loc de muncă bine plătit.

"Am venit la târg cu 40 de poziţii în domeniul financiar, dar şi suport vânzaăi şi gestiunea bazelor de date. Căutăm vorbitori de limbi străine, engleză, germană, fraceză italiană, spaniolă, olandeză, fie nivel începător, fie nivel avansat", menţionează Lavinia Florea, managerul de Resurse Umane al unei companii.

Tot în cadrul evenimentului, participanţii se pot înscrie şi la workshop-uri practice, în care, pe lângă aflarea unor elemente tehnice noi, au ocazia de a discuta liber și de a pune întrebări trainerior pe diverse subiecte de discuții. Târgul de Cariere, proiect demarat în 2006, este organizat în fiecare primăvară și toamnă în marile orașe din România și se adresează atât angajatorilor din domenii diverse, cât și tinerilor talentați interesați de oportunități de carieră.

Comenteaza