Țările care ies din zona de risc și cele 44 de state pentru care încă se impune carantina la întoarcerea în România

Țările care ies din zona de risc și cele 44 de state pentru care încă se impune carantina la întoarcerea în România

România ar putea relua zborurile către alte destinații externe preferate de turiștii români, începând de săptămâna viitoare. Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, valabilă de luni, 27 iulie.

Pe această listă nu se mai regăsesc Portugalia sau Turcia, destinații de vacanță preferate de români. Și Suedia iese de pe lista galbenă.

Sunt, însă, 44 de state din care, dacă vă întoarceți în România, veți fi plasat automat în carantină timp de 14 zile. Printre ele se află Israel, Luxemburg, Moldova, Serbia și Muntenegru, dar și destinații exotice precum Maldive, Republica Dominicană, Mexic sau Costa Rica. Și Statele Unite au rămas pe lista galbenă a autorităților.

Potrivit INSP, „măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l). Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități”.

Lista țărilor din zona galbenă, pentru care se impune carantina:
Africa de Sud
Arabia Saudita
Argentina
Armenia
Azerbaidjan
Bahrain
Bolivia
Bosnia si Herțegovina
Brazilia
Capul Verde
Chile
Columbia
Costa Rica
Ecuador
El Salvador
Eswatini
Guatemala
Honduras
Insulele Turks si Caicos
Insulele Virgine ale Statelor Unite
Irak
Israel
Kazahstan
Kârgâzstan
Kosovo
Kuweit
Luxemburg
Macedonia de Nord
Maldive
Mexic
Moldova
Muntenegru
Oman
Palestina
Panama
Peru
Puerto Rico
Qatar
Republica Dominicana
Rusia
Serbia
Singapore
Statele Unite ale Americii
Surinam
 

Etichete
Comenteaza