Tarta cu mere, desert perfect pentru o zi de toamnă

Tarta cu mere, desert perfect pentru o zi de toamnă

Cea mai buna tartă cu mere! Află reţeta pentru un desert delicios perfect pentru o zi de toamnă mohorâtă. 

Ingrediente 

ulei pentru uns tavă

2 pliculețe zahăr vanilat

puțîn praf de copt

5 linguri făînă

5 linguri zahăr

5 ouă

4 mere

Mod de preparare Tartă cu mere

Merele se spală, se decojesc de coajă, se taie pe jumătate, se scot sâmburii și apoi se taie în feliuțe, nici prea subțiri, nici foarte groase. Se pregătește tava de tartă, care se unge cu puțin ulei, se împrăștie zahărul vanilat peste toată tava și se așază feliile de mere ca să acopere toată suprafața tăvii. Se face blatul astfel:  se bat albușurile spumă cu zahărul, se adaugă gălbenușurile, apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt. Compoziția rezultată se pune în tava de tartă peste mere și apoi se dă tava la cuptor până se coace tarta. Când s-a copt se scoate tava din cuptor, se lasă câteva minuţele, apoi se răstoarnă pe un platou rotund.

Comenteaza