Advertorial Trei camere în care mai bine folosești mochetă (și unde să eviți)

Trei camere în care mai bine folosești mochetă (și unde să eviți)

Mulți dintre noi am renunțat definitiv la mochetele antice și le-am înlocuit cu podele frumoase din lemn, gresie, vinil sau podea laminată. Poate mochetele au văzut zile mai bune sau pur și simplu nu mai este stilul tău. Indiferent de motiv, mocheta a dispărut în ultimii ani. Dar, recent, din ce în ce mai mulți oameni aleg din nou această soluție pentru podele. De ce?

Deși s-ar putea să îți placă curățarea ușoară și finisajul durabil al lemnului de esență tare (și altele asemenea), nimic nu înlocuiește căldura moale a unui covor de sub picioare. Adică, cui de fapt îi place să atingă podeaua rece la prima oră dimineața? Nu nouă! O mochetă de la perete la perete nu este de fapt atât de depășită pe cât pare, dar reține că s-ar putea să nu fie 100% potrivită pentru casa și stilul tău de viață.

Cele mai bune camere în care să folosești o mochetă

1. Dormitor

Locul nostru preferat pentru a vedea instalată mochetă la metru este într-un dormitor. Beneficii:

  • Moale și ușor sub picioare
  • Absorbție suplimentară a sunetului (pentru un somn mai liniștit)
  • În mod natural confortabil
  • Adaugă definiție texturală designului

Nu toată lumea va fi de acord, dar poți chiar să stratifici covoare peste mochetă pentru mai multă profunzime și personalizare.

2. Camere de joacă pentru copii

Camerele de joacă sau camerele de jucării sunt, de asemenea, candidați excelenți pentru mochete. Copiii se pot bucura de petrecut timp pe podea și nu trebuie să îți faci griji că picioarele lor mici vor aluneca pe o suprafață dură. O mochetă copii este potrivită în astfel de încăperi care au o uzură regulată, deoarece se curăță bine și nu se toacă ușor, mai ales cu un tampon dedesubt. În plus, o mochetă la metru va fi mereu o soluție mai călduroasă și mai moale pentru un copil care va alege în 90% din timp să se joace pe jos și nu la o măsuță sau la un birou.

3. Camere de zi

Când vine vorba de zonele principale de locuit, înainte era destul de obișnuit să așezi mochetă la metru în camerele de familie, holuri, camere de relaxare și birouri. Defectul minor al acestui lucru este că aceste zone au atât de mult trafic, încât vei vedea mai devreme uzura covoarelor. Camerele de zi sau de familie sunt singurele spații care ar putea rezista la trafic intens, deoarece îți petreci cea mai mare parte a timpului stând în aceste camere. Mocheta în aceste camere va adăuga un strat de moliciune, căldură și absorbție a sunetului, care ajută restul casei atunci când un membru al familiei are volumul televizorului la maxim.

Pentru alte zone principale de locuit, cum ar fi holuri și birouri, o soluție sigură în loc de mochetă la metru sunt covoarele. În loc de o acoperire moale permanentă, optează pentru o podea cu suprafață tare și așază un covor mobil, înlocuibil (și posibil care poate fi spălat la mașină !) acolo unde vrei o mică acoperire.

În concluzie, după cum am menționat mai sus, vei dori să limitezi utilizarea mochetei de la perete la perete la dormitoare, camere de joacă și camere de relaxare sau de familie. Un spațiu suplimentar (puțin evident) în care ar trebui să rămâi totuși la podea tare este bucătăria. Covorașele mici în fața chiuvetei sau aragazului sunt bune, mai ales dacă petreci mult timp acolo, însă o mochetă nu. Mizeria făcută când gătești și vărsarea de apă au loc destul de des în bucătărie. Nu îți îngreuna treaba adăugând o mochetă la metru acolo! Ca să nu mai vorbim de riscul de incendiu, în contextul în care în bucătărie mai mereu operezi cu foc deschis.

În cele din urmă, încearcă să nu pui mochetă de la perete la perete din băi. Așa este, a existat un trend nu cu mult timp în urmă în care mulți oameni și-au instalat mochetă la metru în băi, dar încă încercăm să uităm de asta.

Comenteaza