Vine frigul. Cum se manifestă iarna la Cluj

Vine frigul. Cum se manifestă iarna la Cluj
Vremea rece de iarnă își face simțită prezența la Cluj. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de lapoviţă, ninsoare şi intensificări ale vântului, valabilă în toată ţara.

Potrivit ANM, de vineri, între 10:00 şi 23:00, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în Moldova şi în jumătatea de est a Transilvaniei, iar după-amiază ploile se vor transforma local în lapoviţă şi ninsoare şi în Muntenia. De asemenea, în Carpaţii Orientali şi Meridionali va continua să ningă.

Cantităţile de apă vor mai depăşi pe arii restrânse 10-15 l/mp, în regiunile sud-estice vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 50-60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu peste 80 km/h, viscolind temporar zăpada.

Cu toate acestea, Clujul va scăpa, cel puţin temporar, de aceste fenomene meteorologice. "Deocamdată Clujul scapă de ninsori. Doar dimineață a nins, putem spune că a fost o aversă trecătoare. În zilele următoare va fi tot mai frig, din cauza unui anticiclon est-european. Vom avea -3, -4 grade în Cluj-Napoca pe timpul nopților. Vremea se va încălzi ușor abia spre sfârșitul săptămânii viitoare", a afirmat meteorologul clujean Narcis Maier. 

Comenteaza