News alert Vine gerul! Temperaturi de până la -18 grade şi ninsori

Vine gerul! Temperaturi de până la -18 grade şi ninsori

Meteorologii ANM au emis prognoza  pentru următoarele două săptămâni. În Transilvania sunt așteptate ninsori și episoade de ger, cu temperaturi până la minus 18 grade Celsius. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni prognoza meteo pentru intervalul 11 - 24 ianuarie.

Astfel, conform estimărilor ANM, în Transilvania, în primele 3 zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 0...1 grad şi minime în jur de -3 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în zonele depresionare. Răcirea prognozată pentru perioada 14...20 ianuarie va însemna maxime termice negative în toată regiunea, la o medie ce va oscila între -8 şi -4 grade şi minime sub limita gerului, în general, cuprinse între -18 şi -10 grade. Apoi, la începutul ultimei decade de ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de aproximativ -2 grade, iar a celor minime se va situa între -10 şi -7 grade. Probabilitatea de precipitaţii se va menţine ridicată în aproape tot intervalul, dar mai ales în prima săptămână de prognoză şi după 20 ianuarie.

În zona de munte, în primele 3 zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi în limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime de -5...-3 grade şi minime în jur de -8 grade. În perioada 14...20 ianuarie vremea va deveni rece, geroasă mai ales pe timpul nopţilor şi dimineţilor. În cele mai reci zile din acest interval, media maximelor pentru întreaga zonă montană va fi de -12...-10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade. După acest interval, estimarea indică o creştere treptată a temperaturii, astfel media maximelor va fi de -6...-4 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de -10 grade.
Vor fi precipitaţii pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare până în 14 ianuarie şi după 20 ianuarie.

Comenteaza