Vremea până de Ziua Femeii. Prognoza meteo pentru Transilvania

Vremea până de Ziua Femeii. Prognoza meteo pentru Transilvania
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 23 februarie - 8 martie, pentru toate regiunile din ţară, inclusiv Transilvania.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Transilvania, până în data de 4 martie regimul termic va fi caracterizat de valori peste mediile multianuale specifice datei calendaristice, iar cea mai caldă zi va fi 24 februarie, când se vor depăşi izolat 15 grade ziua, iar noaptea media minimelor va fi de 1-2 grade.

În ultima parte a celei de a doua săptămâni, media maximelor va ajunge la doar 4-5 grade, iar cea a minimelor la - 4 grade, astfel că vremea va deveni mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an.

Ploile vor fi mai frecvente în zilele de 25 şi de 26 februarie. În rest, chiar dacă precipitaţii pot să apară în aproape fiecare zi, acestea vor fi slabe şi pe spaţii mai mici, predominant ploi.

 

Comenteaza