Opoziţia lui Boc: Primăria aruncă cu bani pentru adăpostul de căţei

Opoziţia lui Boc: Primăria aruncă cu bani pentru adăpostul de căţei
Consilierii locali au votat ieri rectificarea bugetului municipiului. Au fost suplimentate sumele pentru şcolile clujene, pentru funcţionarea optimă a unităţilor, în lipsa finanţării de la Guvern, care a întârziat să trimită în teritoriu banii alocaţi pe hârtie. De asemenea, din bugetul local va mai fi direcţionată în plus o sumă de 100.000 de euro pentru extinderea adăpostului pentru câini vagabonzi din municipiu.

Propunerea nu a fost pe placul consilierilor USL. Aceştia au cerut direcţionarea unei părţi din aceşti bani către dotarea şcolilor, motivând că din bugetul local se cheltuiesc pentru adăpostul de câini peste 1.000 de euro/mp, în timp ce pentru locuinţele de necesitate suma e de numai 200 de euro. Mai mult, consilierul USL Ovidiu Chifor a semnalat că o astfel de sumă e mult prea mare în raport cu costurile din piaţă. „O căbănuţă de la Cora costă 5.800 de lei, în timp ce noi facem o cuşcă pentru un câine cu peste 1.000 de euro, a sesizat Chifor.

Amendamentul nu a fost susţinut nici de primarul Emil Boc, nici de alianţa PDL-UDMR din consiliul local, aşa că grupul USL nu a votat proiectul. Rectificarea bugetară a figurat ca prim punct pe ordinea de zi, însă discuţiile pe acest subiect s-au prelungit aproape două ore. Nu au lipsit nici declaraţiile politice şi nici acuzele la adresa Guvernului Ponta, care nu dă bani pentru Cluj. Consilierul PDL Ovidiu Turdean s-a oferit chiar să îşi negocieze voturile, promiţând să meargă cot la cot cu USL pentru orice propunere a acestora, cu condiţia ca opoziţia să obţină în schimb finanţare pentru spitalele clujene de la Ministerul Sănătăţii.

Comenteaza