Vrei spaţiu comercial în centrul Clujului? Hai la licitaţie!

Vrei spaţiu comercial în centrul Clujului? Hai la licitaţie!
Primăria scoate la licitaţie 18 spaţii comerciale din centrul oraşului, dar şi din zone mărginaşe.

Primăria Cluj-Napoca vrea să scoată la licitaţie 18 spaţii comerciale din municipiu, unele situate în zona centrală, pe străzi precum Eroilor, Horea sau Republicii. Decizia de vânzare va fi supusă miercuri aprobării consilierilor locali. Referitor la 12 dintre acestea, Consiliul Local s-a pronunţat încă din 2011 (proiectul a fost propus de fostul primar şi de trei consilieri, printre care şi actualul prefect, Gheorghe Vuşcan).

Lucrurile au fost, însă, tărăgănate. O comisie mandatată de Consiliul Local a ajuns la o concluzie abia în 2015, iar lista spaţiilor comerciale şi de prestări servicii a fost completată cu altele, ajungându-se la cele 18 (s-au adăugat şase ultracentrale, două pe Eroilor, Dorobanţilor, Republicii sau Bariţiu) înscrise în anexa proiectului aflat la punctul 10 al ordinii de zi de miercuri.

„Precizăm faptul că imobilele înscrise în anexă sunt libere, nu pot face obiectul negocierii directe, sunt înscrise în cărţi funciare, nu fac obiectul unor cereri de revendicare sau al unor litigii cu privire la proprietate, iar Ministerul Culturii nu şi-a exercitat dreptul de preemţiune", scrie în referatul comisiei de aplicare a legii 550/2002.

Image and video hosting by TinyPic

Licitaţia va fi publică, cu strigare. Data la care urmează să aibă loc atribuirea spaţiilor comerciale urmează să fie luată după (şi dacă) hotărârea va fi aprobată de consilierii locali.

Comenteaza