PSD Cluj cere finalizarea extinderii Tetarom I. CJ Cluj: Clădirile sunt gata, mai trebuie stabilizat versantul

PSD Cluj cere finalizarea extinderii Tetarom I. CJ Cluj: Clădirile sunt gata, mai trebuie stabilizat versantul
PSD Cluj solicită finalizarea lucrărilor de extindere a parcului industrial Tetarom I, lucrări care au început în 2014 și care anul trecut trebuiau să fie terminate, susţin social democraţii clujeni.

„Am susținut alături de colegii mei în ultimii ani constant extinderea parcului industrial Tetarom I și considerăm că această investiție trebuie dată în folosință, în condițiile în care s-au construit cele două hale de producție, clădirea de birouri precum și clădirea administrativă și am susținut stabilizarea versantului. Tetarom I este ocupat în întregime, sunt multe solicitări din partea firmelor pentru noile capacitați din parc, se vor crea locuri de muncă și implicit plusvaloare de aceea considerăm că trebuie urgentată darea în folosință a noii investiții, investiție de aproximativ 40 de milioane de lei" a declarat Remus Lăpușan, liderul consilierilor județeni social-democrați.

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj a informat că lucrările de extindere a parcului industrial Tetarom I sunt finalizate în cea mai mare parte, mai fiind de realizat doar lucrările din etapa a doua de stabilizare a versantului, care a fost afectat de alunecări de teren.

Consiliul Judeţean Cluj a recepţionat deja în luna ianuarie 2017 o primă etapă a lucrărilor de stabilizare a versantului nordic al Dealului Hoia.

Surse din cadrul CJ Cluj au informat pentru ZIUA de CLUJ că restul lucrărilor de stabilizare a dealului vor fi făcute în această primăvară, imediat ce vremea va permite, în baza unei expertize realizate de Universitatea Tehnică din Cluj.

Practic, în acest moment, cele trei imobile care fac parte din proiectul de extindere pe fonduri europene a Tetarom I, hala de depozitare, sediul de birouri, incubatorul de afaceri şi sediul administrativ, sunt gata.

După stabilizarea versantului, pentru finalizarea completă a extinderii Tetarom I ar mai fi de amenajat doar un drum de acces spre cele trei obiective.

Obiectivul general al proiectului de extindere a parcului industrial Tetarom I, proiect a cărui cofinanţare nerambursabilă a fost asigurată în proporţie de 50% prin Fondul European de Dezvoltare Regională, îl constituie crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca.

Oficiali ai CJ Cluj au afirmat că există deja foarte multe cereri din partea unor societăţi comerciale care vor să se instaleze în noile spaţii, mai ales pentru hala industrială dar şi pentru zona de birouri.

În prezent, parcul industrial Tetarom I se întinde pe o suprafaţă de 320.000 de mp, cu un grad de ocupare de 100%, aici fiind create peste 2000 de locuri de muncă. Valoarea totală a investiţiilor deja atrase în Parcul Industrial Tetarom I este de peste 60 de milioane de euro.

 

 

Comenteaza