16 constructori se bat să ridice "Hollywood-ul pitic" de la Cluj

16 constructori se bat să ridice
Societatea care a contestat caietul de sarcini aferent licitaţiei pentru construirea centrului de excelenţă pentru industrii creative de pe Dealul Lomb şi-a retras contestaţia. Procedura a intrat în linie dreaptă.

Amenajarea spaţiilor pentru industria cinematografică, producţie şi expoziţii, proiect al Primăriei Cluj-Napoca, finanţat din fonduri europene a intrat în vizorul a 16 constructori mari din Bucureşti, Cluj şi din afara ţării. Aceştia au ofertat pentru construirea centrului la achiziţia organizată toamna aceasta de administraţia locală clujeană. Comisia de licitaţie se va întruni săptămâna următoare pentru a evalua ofertele.

Contratul pentru ridicarea „Hollywood-ului pitic" de la Cluj a fost estimat la peste 52,2 milioane de lei. Ofertele urmau să se deschidă la finalul lunii septembrie pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, însă o societate, mai precis Helinik a contestat caietul de sarcini. Potrivit datelor furnizate de primărie, firma şi-a retras săptămâna trecută contestaţia, iar procedura se poate derula fără probleme, mai ales că s-au depus ofertele. De contract sunt interesate 16 firme sau asocieri de firme mari din Cluj, Bucureşti dar şi din afara ţării. Numele acetora va fi făcut public săptămâna următoare, când comisia de licitaţie se va întruni pentru deschiderea şi evaluarea ofertelor şi va stabili şi care dintre aceste sunt eligibile.

Termenul de execuţie este de doi ani de la atribuire. Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative include spaţii pentru industria cinematografică, hale de producţie şi spaţii expoziţionale şi urmează să fie construit pe un teren de 7,3 hectare pe Dealul Lomb. Este vorba despre un proiect cu finanţarea europeană al Primăriei în valoare totală de peste 68,3 milioane de lei. Lucrările ce vor fi executate vizează construirea unei clădiri cu patru corpuri diferite - 3 niveluri de subsol, parter şi patru etaje. Clădirea va avea şi 334 locuri de parcare, între care 125 vor fi amenajate la subsol. Complexul va găzdui următoarele funcţiuni în cele patru corpuri: primul dintre acestea va fi compus dintr-un parking subteran pe două niveluri, la parter urmează să fie amenajate anexe pentru producţia de film, la etaj - birouri pentru producţie media iar la etajele 2-4 vor fi amenajate diverse birouri. În ceea ce priveşte corpul B de clădire, acesta este compus din două niveluri de parking subteran şi un studio de film, Corpul C - dintr-un spaţiu multifuncţional de 1.400 de metri pătraţi, în vreme ce Corpul D va fi compus din parcare subterană şi ateliere de creaţie.

După ce va fi construit, administraţia locală va găsi chiriaşi pentru noile spaţii. Firmele care vor apela la serviciile centrului vor beneficia de spaţii în care îşi pot desfăşura activitatea - spaţii de birouri, ateliere de creaţie, spaţii de producţie audio - video - sau în care pot organiza diverse evenimente, între care şi un amfiteatru pentru manifestări în spaţiul liber. Potrivit datelor furnizate de administraţia locală este loc pentru 18 microîntreprinderi şi întreprinderi mici, şase întreprinderi mijlocii şi două întreprinderi mari.

Cine va decide licitaţia

Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut. Comisia de licitaţie este formată din directorul tehnic al primăriei, Virgil Potruţiu, şeful direcţiei de comunicare, Ovidiu Cîmpean, şeful serviciului achiziţii, Lucia Lupea, şeful serviciului financiar, Ioan Bogdan, inspectorul de la Direcţia Tehnică, Ramona Gabor, şeful Servicului Tehnic, Adriana Măgurean, şeful seviciului căi publcie, Gabriela Cora, şeful serviciului investiţii, Liana Henţ şi şeful serviciului strategie şi dezvoltare locală, Adrian Raulea.

 

 

Comenteaza