16 milioane de lei costă "curăţenia" după demolarea garajelor din cartierul Între Lacuri

16 milioane de lei costă "curăţenia" după demolarea garajelor din cartierul Între Lacuri

Începe amenajarea zonelor unde au fost demolate garajele din cartierul Între Lacuri. 

Consilierii locali vor adopta, săptămâna viitoare, proiectul de hotărâre privind "aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții elaborare de proiect pentru autorizarea lucrărilor de modernizare și reparații capitale zone afectate de demolarea garajelor, ale acceselor existente către aceste zone: alei, platforme, străzi și orice alte suprafețe adiacente străzilor Nirajului, Streiului, Mureșului, A. Vlaicu, Iluminat public, platforme subterane de colectare selectivă a deșurilor menajere, structuri pentru gararea bicicletelor, organizare de șantier". 

Valoarea investiţiei este de 16,6 milioane lei, de la bugetul local, iar durata de execuţie, de șase luni. Primăria Cluj-Napoca a trimis somații către sute de proprietari să demoleze garajele din cartierele Mănăştur şi Între Lacuri. Termenul limită este luna martie 2021.

În municipiu există peste 10.000 de garaje de cartier, pe locul cărora municipalitatea doreşte amenajarea de locuri de parcare pentru mașini și biciclete. Proprietarii care nu îşi demolează voluntar garajele vor fi acţionaţi în instanţă pentru recuperarea prejudiciului de circa 4.000 de lei - suma pe care municipalitatea o cheltuie pentru ridicarea garajului în cauză - şi îşi vor pierde și dreptul la un loc de parcare. 

Comenteaza