300.000 de lei pentru servicii stomatologice gratuite pentru clujeni

300.000 de lei pentru servicii stomatologice gratuite pentru clujeni

Primăria continuă în 2020 programul privind accesul gratuit al persoanelor defavorizate la servicii stomatologice.

Direcția de asistență socială a municipalității va dispune în acest an de 300.000 de lei pentru implementarea acestui program. Proiectul se află pe ordinea de zi a Consiliului Local Cluj-Napoca. Anul trecut au fost alocați pentru programul multianual 275.000 de lei.

De la debutul său, din 2017, 476 de persoane au fost înscrise în acest program.  Anul trecut au fost 189 de cereri, iar pentru 238 de pacienți au fost finalizate lucrările stomatologice, potrivit raportului de specialitate al direcției menționate.

Programul de promovare a sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii stomatologice se adresează pensionarilor ale căror venituri nu depășesc 1.000 de lei, celor cu dizabilități încadrate în grad de handicap grav și accentuat, șomerilor care au indemnizație până la suma de 700 de lei sau șomerilor neindemnizați, persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse aflate în evidențele direcției.

Programul este derulat de primărie printr-un parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie și cu Spitalul Clinic de Urgență Cluj-Napoca.

Comenteaza