Acum 33 de ani se inaugura la Cluj reţeaua de tramvaie electrice. Astăzi se realizează studiul de fezabilitate pentru metrou

Acum 33 de ani se inaugura la Cluj reţeaua de tramvaie electrice. Astăzi se realizează studiul de fezabilitate pentru metrou

Clujul evoluează de la an la an, iar acest lucru se vede şi la transportul în comun din oraş

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

La 1 octombrie 1987 la Cluj se inaugura reţeaua de tramvaie electrice, iar astăzi se vorbeşte depre metrou şi tren metropolitan. Amăndouă sunt în faza studiilor de fezablitate. Oraşul este în continuă dezvoltare.

La 33 de ani distanţă, toată flota de transport în comun este de ultimă generaţie, iar primăria a mai achiziţionat recent încă alte 24 de tramvaie noi. Din cele 380 de mijloace de transport în comun din Cluj, aproape 200 sunt nepoluante. Pe lângă acestea, alte 90 de autobuze sunt cu grad redus de poluare, euro 6. Oraşul se pregăteşte cu paşi grăbiţi spre viitor, unde se estimează că numărul locuitorilor va ajunge la un milion.

„Pentru trenul metropolitan, în februarie va fi gata studiul, pentru metrou, la sfârşitul anului viitor. Asta înseamnă că după februarie anul viitor vom putea demara licitaţia pentru trenul metropolitan şi începând cu 2022 licitaţia pentru metrou, proiectare şi execuţie. Metroul este proiectul viitorului Clujului. Noi pregătim Clujul care ajunge la un milion de oameni. Asta înseamnă că anul 2030-2040 va găsi proiectul realizat. Dar ca să îl poţi face atunci, trebuie să începi de acum. Asta este evoluţia până la urmă. Acum 30 de ani porneam cu un tramvai, acum mai mult de jumătate din flota de transport a oraşului este electrică”, spune Emil Boc, primar Cluj-Napoca.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza