Administrarea amfiteatrelor spitalelor clujene de către UMF a fost amânată

Administrarea amfiteatrelor spitalelor clujene de către UMF a fost amânată
Administrarea amfiteatrelor din spitalele clujene de către Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" Cluj a fost amânată astăzi în şedinţa Consiliului Judeţean Cluj, după ce consilierii au discutat aproximativ o oră pe acest subiect.

Propunerea privind transferul amfitearelor în administrarea UMF Cluj a venit din partea grupului de consilieri PSD. Consilierul judeţean Dan Canta a informat plenul în ce priveşte intenţia UMF de a moderniza amfiteatrele. „Dacă nu le dăm în administrare, UMF nu-şi permite să cheltuiască bani, pentru că aceasta s-ar considera că deturnează fonduri, deoarece nu are calitatea de proprietar sau chiriaş. Studenţii încep noul an universitar de la 1 octombrie, prin urmare noi, consilierii PSD, am solicitat spitalelor să ne transmită dacă sunt de acord să cedeze în administrare aceste amfiteatre, având în vedere că UMF are intenţia de a începe lucrările imediat. De la o parte dintre spitale am primit răspuns pozitiv. Sunt însă şi unele care mai au nevoie să clarifice problema în Consiliul de Administraţie. Eu propun să aprobăm transferul acelor amfiteatre pentru care am primit deja acordul din partea managerilor. Pentru celelalte vom decide ulterior”, a spuzs Canta, adăugând că în situaţia de a fi transferate îna dminstrarea UMF se află „în jur de” cinci amfiteatre.

Atât consilierii PNL cât şi cei PDL consideră că este necesară o decizie a Consiliului de Administraţie în cazul fiecărui spital care deţine în proprietate sau administrare aceste amfiteatre. În aceste condiţii, proiectul a fost amânat până când Consiliile de Administraţie se vor pronunţa oficial privind preluarea acestor amfiteatre.
Comenteaza