Alegeri locale 2020 | Verifică unde este secţia ta de votare în Cluj-Napoca

Alegeri locale 2020 |  Verifică unde este secţia ta de votare în Cluj-Napoca
| Foto: mediafax.ro

Clujenii care doresc să își exercite dreptul la vot la alegerile locale care se vor desfășura duminică, 27 septembrie 2020, pot verifica unde se află secția de votare la care sunt arondați.

Cetățenii cu drept de vot din municipiul Cluj-Napoca pot afla numărul și adresa secției de votare la care sunt arondați de pe site-ul Primăriei, AICI. Odată accesată pagina, trebuie doar introdusă denumirea străzii unde persoana își are domiciliul sau reședința pentru a putea afla cu exactitate numărul secției de votare, denumirea și adresa acesteia.

Cine are dreptul de a alege?

  • cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor;
  • cetățenii români care nu au fost puși sub interdicție sau cărora nu le-a fost interzisă exercitarea dreptului de a alege, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă; 
  • cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România.

Unde votează alegătorii?

Dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul sau reședinţa, după caz.

Program special la Evidența persoanelor

Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Direcţia de evidenţă a persoanelor invită cetăţenii care nu acte de identitate și care doresc să-și exercite dreptul de vot, să se prezinte pe strada Moţilor nr.5, la sediul direcţiei, pentru eliberarea unora noi.

Actele necesare pot fi accesate pe site- ul www.primariaclujnapoca.ro, secţiunea Administrație/Evidenţa persoanelor: https://primariaclujnapoca.ro/evidenta-persoanelor/acte-de-identitate/.

În perioada 25 – 27 septembrie 2020, programul de activitate al Serviciului Evidența persoanelor este următorul:

  • vineri, 25 septembrie -> 08.30-14.30 – primiri documentații- pe motiv de pierdere act de identitate, furt act de identitate; deteriorare act de identitate și eliberări acte de identitate;
  • sâmbătă, 26 septembrie -> 08.00-16.00 - primiri documentații- pe motiv de pierdere act de identitate, furt act de identitate; deteriorare act de identitate și eliberări acte de identitate;
  • duminică, 27 septembrie -> 07.00-19.30 primiri documentații- pe motiv de pierdere act de identitate, furt act de identitate; deteriorare act de identitate;7.00-21.00 eliberări acte de identitate.

"Facem precizarea că, potrivit Hotărârii Biroului Central nr. 81/07.09.2020, „...alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 01.03-27.09.2020 își poate exercita dreptul de vot în baza acestuia".

Persoanele care se prezintă la vot au obligația de a respecta măsurile speciale de protecție stabilite de autorități în contextul pandemiei de COVID – 19!", se arată în comunicatul transmis de Primăria Cluj-Napoca.

Comenteaza