Alin Tişe arată cu degetul spre guvernul PSD. Proiectele Clujului, fără finanţare

Alin Tişe arată cu degetul spre guvernul PSD. Proiectele Clujului, fără finanţare
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a declarat că niciunul din proiectele importante ale forului judeţean nu este finanţat de guvern din bugetul pe 2017.

ZIUA de CLUJ a scris recent că, potrivit proiectului legii bugetului, în 2017 guvernul nu va finanţa niciun proiect clujean nou şi că în continuare lipsesc de la finanţare spitalul regional de urgenţă, centura de sud sau sistemul multimodal de transport de la aeroport. Subiectul a fost abordat la REALITATEA FM Cluj de preşedintele CJ Cluj.

"Faptul că nu sunt finanţate niciunul dintre aceste proiecte este rău pentru Cluj. Am trimis parlamentarilor de Cluj ai PNL toate priorităţile de investiţii ale Clujului, iar aceştia se vor bate în comisii şi în plen pentru a obţine mai mulţi bani, inclusiv pentru autostradă dar şi pentru aceste proiecte care ţin de dezvoltarea judeţului.

Întotdeauna am avut această problemă cu Bucureştiul, pentru că PSD nu a considerat că judeţul este prioritar. Parlamentarii PSD ar trebui să se zbată să obţină orice resursă financiară pentru Cluj. Eu o să mă duc ori de câte ori va fi nevoie la Bucureşti, la ministere, şi o să mă bat pentru proiectele Clujului", a declarat Tişe.

El a spus că mai există şi alte proiecte ale judeţului care nu vor primi bani de la centru. "Mai adăugaţi prelungirea Someşului, un proiect oprit la jumătate şi care, dacă nu va fi finalizat, nu putem extinde pista aeroportului. Mai adăugaţi că am cerut bani şi pentru Spitalul de copii dacă se poate, noi vom avea finanţare, dar nu ar fi rău să ne ajute. De asemenea programul PNDL, care înseamnă alte drumuri care sunt intrate în reabilitări şi care pot fi finanţate de la bugetul central şi multe alte asemenea proiecte care e rău că nu au fost prinse", a precizat şeful CJ.

Tişe consideră că multe din obiectivele de investiţii din judeţ sunt de fapt de interes regional şi ele ar trebui să fie finanţate cu prioritate de către Guvern. "Un spital regional de urgenţă nu este doar în interesul Clujului. Dacă va finanţa acest spital, va deservi 3,4 milioane de oameni şi va fi singurul din această regiune. De la Uniunea Europeană vor veni doar 50 de milioane de euro, diferenţa va trebui pusă de guvern. El nu se va putea face doar din cei 50 de milioane.

Dacă va finanţa devierea Someşului, va ajuta un aeroport care devine regional, este aeroportul cel mai important după Bucureşti, cu cea mai mare creştere, care ajunge la 3 milioane de pasageri anul viitor, deci ar dezvolta un nod aerian regional, nu neapărat pentru Cluj. Mai e o bucată de 2 km de deviere a cursului Someşului; dacă nu va fi finanţată, va trebui să găsim bani din resurse proprii", a mai arătat acesta.

Comenteaza