Alin Tişe: "Dacă prefectul atacă numirea noilor CA-uri, ne putem trezi într-un vid de conducere"

Alin Tişe:
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a vorbit la Realitatea FM Cluj, despre decizia mult discutată de numire a unor noi consilii de administraţie şi de scoatere la concurs a posturilor de directori la entiţăţile subordonate.

Tişe a afirmat, răspunzând mai multor acuze din mass-media că ar fi schimbat directorii de la Aeroportul Cluj, că această decizie nu a vizat persoane şi că ea a fost luată în baza legii, care obligă consiliile judeţene să numească noi consilii de administraţie.

"Noi intrăm într-o normalitate. Nimeni nu are nimic cu vreun director. Sunt convins că CA-urile vor nominaliza directori din interior pentru că nimeni nu are interes să bulverseze activitatea unei entităţi care funcţionează. Nu mai puteam prelungi activitatea vechilor CA-uri.

Directorii actuali pot fi numiţi interimari, până la concurs. Membrii din CA nu pot să fie directori, că tot am auzit asta: că membrii CA vor să fie directori. Toate hotărârile sunt identice, pentru toate societăţile şi regiile. Dacă aveam o ţintă, atunci am fi dat o hotărâre specială pentru unul sau altul ", a declarat Tişe.

Şeful CJ a precizat că hotărârea în cauză, luată vinerea trecută în plenul forului judeţean, are toate avizele de legalitate, atât de la departamentul juridic, cât şi de la secretarul judeţului. Tişe a afirmat că dacă prefectul judeţului va ataca decizia la instanţa de contencios administrativ, există riscul să se ajungă la un vid în conducerea acestor regii sau societăţi.

"Noi nu vom anula hotărârea, indiferent dacă se atacă sau nu. Prefectul poate să o analizeze după care ne poate face o cerere prealabilă, înainte de a o ataca, în care să ne spună, de exemplu, consider că în hotărârea dvs aceste elemente sunt ilegale. Noi analizăm.

El poate şi să atace fără nimic. Dacă atacă, suspendă hotărârea. Numai că în momentul acela mandatele unor consilii de administraţie încetează, automat vor înceta şi mandatele directorilor şi ne vom putea trezi într-un vid de conducere. Să nu avem noul CA, pentru că nu poate intra în vigoare deoarece hotărârea este atacată", a explicat Tişe.

Preşedintele forului judeţean a spus că dacă Prefectura Cluj va semnala anumite erori juridice în textul hotărârii, instituţia pe care o conduce are toată deschiderea să le corecteze.

"Dacă cei de la Prefectură vor veni şi vor spune "Fraţilor, e o greşeală aici", eu nu am nicio problemă şi niciun orgoliu să o remediem. Au mai fost hotărâri în care au fost erori şi Prefectura ne-a spus îndreptaţi-o, am îndreptat-o. Nu avem nicio problemă, pentru că nimeni nu vizează pe nimeni, nu avem ţintă niciun director. Dacă este o eroare în cursul hotărârii se poate discuta, dar nu la acest mod", a susţinut Alin Tişe.

Şeful CJ Cluj a răspuns şi unor critici că ar fi numit oameni politici în noile CA-uri, în detrimentul profesioniştilor.

„Noi am selectat aceşti membri dintre cei care şi-au dorit acest lucru, nu puteam opri pe cineva să nu participe pentru că este membru de partid. Şi să ştiţi că nu a fost prea mare înghesuială, pentru că responsabilitatea după noua lege este uriaşă, ei răspund cu propriul patrimoniu pentru deciziile luate. Au fost şi consilii de administraţie în care nu s-au ocupat locurile. Dintre cei care au participat la selecţie, aceştia au avut punctajele cele mai bune", a afirmat Tişe.

Pe de altă parte, preşedintele CJ a spus că la aeroport s-au făcut în ultimii 10 ani investiţii de sute de milioane de euro din banii contribuabililor clujeni, prin alocările făcute de CJ, pentru terminale, pentru pistă şi pentru alte obiective.

Puteţi urmări mai jos întreaga emisiune de la Realitatea FM Cluj, difuzată şi pe pagina de Facebook ZIUA de CLUJ:

 

Comenteaza