Alin Tişe, precizări importante despre concursul pentru postul de director de la aeroport

Alin Tişe, precizări importante despre concursul pentru postul de director de la aeroport
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a revenit sâmbătă cu unele precizări, după decizia luată vineri de forul judeţean, privind numirea unui nou consiliu de administraţie şi a scoaterii la concurs a posturilor de directori la aeroportul clujean şi la toate entităţile publice din subordine.

Alin Tişe a precizat, într-o postare pe Facebook, că "nu există condiţii restrictive impuse de legislaţia europeană şi că toate aeroporturile din ţară au procedat la scoaterea posturilor de directori la concurs" şi că acesta este un demers legal, obligatoriu.

Şeful CJ Cluj a postat şi modele ale unor anunţuri făcute de alte Consilii de Administraţie ale unor aeroporturi din ţară, în acest sens, pe care le ataşăm şi noi la acest articol.

Amintim că vineri, CJ Cluj a decis să numească noi consilii de administraţie la entităţile subordonate, inclusiv la aeroport, care vor scoate în perioada următoare la concurs posturile de directori.

Potrivit deciziei de vineri a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, s-a stabilit că, începând cu data de 17 octombrie 2017, conducerea executivă a aeroportului sa fie asigurată de Consiliul de Administraţie (CA), până la data numirii unor noi directori care vor trebui să parcurgă o procedură de evaluare şi selecţie.

Forul judeţean clujean a mai decis că pe parcursul acestei perioade, de selecţie a directorilor, reprezentarea regiei în raport cu terţii și în justiție se asigură de președintele consiliului de administrație.

Hotărârea de vineri stabileşte şi că aceste atribuţii de conducere executivă a aeroportului urmează să fie delegate de Consiliul de Administraţie către directorii instituţiei după finalizarea procedurii de evaluare.

David Ciceo a criticat în termeni duri decizia consilierilor judeţeni şi a spus că aceasta contravine regulamentului european privind transporturile.

"În cazul în care oameni care nu au calificarea necesară vor prelua conducerea executivă, se va pune în pericol traficul aerian care va intra în Cluj. Aeroportul, prin Biroul Juridic, va analiza situaţia creată", a spus David Ciceo.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a respins acuzaţiile directorului aeroportului, afirmând că nimeni nu va pune în pericol traficul aerian din Cluj şi că, dacă va fi nevoie, Consiliul de Administraţie va delega atribuţii de conducere către directorii din instituţie care au calificarea necesară pentru a urma anumite proceduri.

Decizia de vineri a CJ Cluj va intra în vigoare abia în 17 octombrie 2017 şi, dacă va fi cazul, i se vor aduce completări, pentru a nu afecta în niciun fel activitatea aeroportului, a spus şi liderul consilierilor liberali din CJ Cluj, Călin Tuluc.

 

Comenteaza