Video Foto Alunecare masivă de teren pe Autostrada Transilvania, între Gilău şi Nădăşelu

Alunecare masivă de teren pe Autostrada Transilvania, între Gilău şi Nădăşelu

O porţiune din Autostrada Transilvania, între Gilău şi Nădăşelu, a devenit un pericol pentru participanţii la trafic din cauza unor alunecări de teren. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Pe Autostrada A3 Transilvania, în județul Cluj, la kilometrul 52, pe Calea 2, sensul Nădăşelu – Gilău au avut loc două alunecări de taluz din cauza precipitaţiilor însemnate din ultima perioadă. 

Cantităţi însemnate de bolovani şi pământ au luat-o la vale şi au ajuns inclusiv pe banda de urgenţă a autostrăzii. Această situaţie a dus la restricţionarea vitezei la 60 km/h.

Acest tronson este încă în garanţie, așa că CNAIR a cerut constructorului UMB să intervină de urgenţă pentru remediere, alunecarea fiind periculoasă pentru siguranţa participanţilor la trafic.

Respectivul sector de Autostradă Gilău – Nădăşelu cu o lungime de 9 kilometri supranumit „Autostrada muzeu” a fost terminat în 2017, dar a fost deschis un an mai târziu, atunci când a fost finalizat şi podul peste Someşul Mic de la Gilău care a permis conexiunea cu tronsonul Gilău – Turda construit de antreprenorul american Bechtel, anunţă economedia.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza