Şantier pe "Drumul Bistriţei", investiţie de 9,4 milioane euro. VEZI traseul

Şantier pe "Drumul Bistriţei", investiţie de 9,4 milioane euro. VEZI traseul

Președintele Consiliului Județean Cluj a emis ordinul de începere a lucrărilor pe drumul județean DJ 109, arteră ce face parte din Traseul Regional Transilvania de Nord – „Drumul Bistriței”, proiect european finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020. Acesta vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere de importanță regională din proximitatea rețelei europene de transport TEN-T.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Peste 30 de km de drum

În ceea ce privește primul din cele două loturi ale drumului, urmează a fi modernizat un sector de 20,7 km al DJ 109, respectiv tronsonul cuprins între kilometrii 0+000 și 20+786, care pornește din satul Răscruci – intersecția cu DN1C, traversează comuna Borșa și ajunge până în localitatea Vultureni. Referitor la cel de-al doilea lot, acesta are o lungime de 11,19 km, între kilometrii 20+786 și 31+976, execuția lucrărilor începând din dreptul localității Fodora, comuna Așchileu, și ajungând până la limita cu județul Sălaj.

45 milioane de lei, lucrările durează 2 ani

Lucrările vor fi realizate de SC Diferit SRL pe lotul nr. 1, respectiv de Asocierea Dacia Asphalt – Dacia Faber pe lotul nr. 2, termenul de execuție al acestora fiind de maximum 24 de luni. Valoarea totală a lucrărilor de modernizare, în profunzime, a infrastructurii drumului județean DJ 109, este de 45.151.648 de lei, fără TVA (9.476.532 euro). La această sumă se adaugă și contravaloarea prestării serviciilor de asistență tehnică – dirigenție de șantier, în cuantum de 670.000 de lei.

25 de stații de autobus și 18 parcări

"Reamintim faptul că modernizarea și reabilitarea celor aproximativ 32 km ai DJ 109 va determina o îmbunătățire considerabilă a condițiilor de viață pentru 10.000 de cetățeni din comunele Bonțida, Borșa, Vultureni și Așchileu, dar și pentru participanții la trafic care tranzitează zona, respectiv pentru cei peste 1.100 de elevi din școlile celor patru unități administrativ-teritoriale", transmite Consiliul Judeţean (CJ) Cluj. 

În concret, vor fi realizate lucrări de modernizare care vor contribui la creșterea vitezei de circulație, a siguranței rutiere și a portanței acestui sector de drum, respectiv așternerea de covoare asfaltice pe întreaga lungime a sectorului, amenajarea a 2.256 mp de trotuare, construirea a 25 de stații de autobus și a 18 parcări.

De asemenea, vor fi refăcute semnalizările rutiere, vor fi achiziționate celule fotovoltaice pentru iluminarea trecerilor de pietoni, vor fi montați peste 7.500 m de parapeți metalici și pietonali. Totodată, se vor executa și alte lucrări ce privesc amenajarea de poduri și podețe, realizarea accesului la proprietăți private și publice.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza