Anul începe cu o licitaţie importantă pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean

Anul începe cu o licitaţie importantă pentru Inspectoratul Şcolar Judeţean
ISJ Cluj va lansa, la mijlocul lunii ianuarie, o licitaţie în care va pune pe masă câteva milioane de lei.

ISJ Cluj se pregăteşte să lanseze, peste câteva zile, o licitaţie importantă, cea pentru terminarea lucrărilor de construire la noul sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Lucrările au fost abandonate, mult după termenul la care ar fi trebuit să fie predate, de firmele care au câştigat licitaţia iniţială.

"Arhitectul încheie zilele acestea caietul de sarcini şi, în jur de 15-20 ianuarie, vom publica anunţul pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice - n.r.)", a spus Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general.
În acest moment, paralelipipedul de sticlă unde ar urma să funcţioneze inspectoratul este edificat în proporţie de 67%. Proiectul prevede însă şi construirea unui sediu pentru Clubul Sportiv Şcolar "Viitorul", care a ajuns abia la 6%. Valentin Cuibus s-a arătat foarte optimist privind momentul în care primul dintre imobile va deveni funcţional.

"Pe inspectorat, dacă în martie începem, în iulie putem termina. Dacă găsim o firmă care vrea să lucreze, în 3-4 luni se poate finaliza. Nu ştim încă sigur cum stăm cu banii. Avem promisiuni că îi primim pe cei pe care i-am dat înapoi, dar nu putem şti sigur, pentru că încă nu s-a votat bugetul la nivel naţional", a explicat inspectorul şcolar general.

7,8

milioane de lei a primit ISJ Cluj de la Ministerul Educaţiei pentru terminarea lucrărilor la noul sediu, în 2016, bani pe care a trebuit să îi returneze.

Lucrările la construcţia de pe strada Argeş au început în 2011, însă şantierul a fost blocat o bună perioadă din cauza descoperirii unor vestigii. Lucrările au reînceput în 2012 şi ar fi trebuit să fie finalizate în 2015.

Antreprenor a fost Construdava SRL, deţinută în proporţie de 50% de Napocamin - firmă controlată de omul de afaceri Ioan Bene, respectiv de oamenii de afaceri Cristian-Claudiu Cupcea şi Vasile Mircea Ilea, din Maramureş. Societatea mai avea în derulare un contract important la Cluj, parkingul de pe strada Negoiu, unde este asociată cu o firmă din Braşov. Primăria a cerut societăţii braşovene să încheie lucrările, în condiţiile în care Construdava s-a dat şi acolo bătută. Construdava, înfiinţată în 2006, are acelaşi sediu social în Sighetul Marmaţiei cu firma Dava Invest SRL, care s-a înfiinţat în 2008. Administrator este Cristian-Claudiu Cupcea, cel care conduce şi Construdava. Dava Invest este societatea care întârzie foarte mult finalizarea lucrărilor la Liceul Mihai Eminescu.

 

Comenteaza