Video Aqua Park-ul din Cluj-Napoca nu are locaţia stabilită definitiv. Boc: "Se analizează toate criticile legate de acest proiect"

Aqua Park-ul din Cluj-Napoca nu are locaţia stabilită definitiv. Boc: "Se analizează toate criticile legate de acest proiect"

Proiectul Aqua Park-ului din Cluj-Napoca, gândit iniţial în zona Gheorgheni - Becaş, nu are o locaţie stabilită definitiv şi echipa de proiectare analizează soluţii alternative.

"Nu este luată decizia finală referitor la locaţie. Ascultăm şi cumpănim foarte bine acest lucru, ascultăm toate părţile pentru că vrem să vedem cum putem diminua toate elementele de discomfort şi cum putem să găsim soluţii alternative, dacă există. Aqua Park-ul va fi realizat.

Locaţia finală nu este stabilită definitiv. E prima şi singura propusă deocamdată, pe de o parte se lucrează la a se analiza toate criticile legate de acest proiect, se lucrează şi la a se căuta alte soluţii, alte alternative viabile şi decizia va fi luată în perioada următoare", a declarat primarul Clujului, Emil Boc, la Ziua Live.

Investiţie de 42 de milioane de euro

Reședința de județ va găzdui o investiție de 198 de milioane de lei, cu destinație de spațiu de agrement, proiect care se va desfășura pe suprafața unui teren de 100.000 mp, având o suprafață construită de 20.900 mp.

Parquarium se dorește a fi o bază de agrement care va îngloba bazine de relaxare, opt tobogane acvatice având o capacitate de 2.000 de persoane pe oră, pool bar, spații de joacă pentru copii și o piscină pentru copii, spații de relaxare cu șezlonguri și hamace, restaurante și terase, spații verzi și alei pietonale.

Atracția principală a noului parc acvatic se dorește a fi toboganul King Cobra – echipament special pentru baze de agrement, cu o înălțime de 17,5 m și o capacitate de 480 de utilizatori pe oră.

“Cu siguranță, Parquarium va reprezenta o atracție turistică la nivel național, tocmai de aceea proiectul pune la dispoziție și o parcare cu peste 1.200 de locuri. Aqua Park-ul reprezintă prima etapă din cadrul Masterplanului Zona Verde - Est, proiect care vizează realizarea pe etape a unui parc natural urban sportiv și recreativ”, susțin specialiștii în construcții.

Conform asistenței virtuale de vânzări la șantiere a IBC Focus, Parquarium este unul dintre cele trei Aqua Park-uri anunțate pentru județul Cluj. "Alte două investiții preconizate în următorii ani sunt Aqua Park Băile Someșeni, pentru care demersurile au început de cel puțin patru ani, respectiv Aqua Park Chinteni, investiție dezvoltată pe 6,6 ha, ce urmează să demareze în primăvara aceasta, având ca termen de finalizare a lucrărilor de doi ani".

Proiectul de la Cluj a trecut după o ședință "cu cântec"

Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a complexului din zona Gheorgheni – Becaș a fost aprobat în Consiliul Local Cluj-Napoca, deși zeci de persoane au protestat față de amplasamentul bazei de agrement, cerând dezbateri publice.

Devizul general întocmit de societatea Novelty AE, la comanda Regiei Autonome a Domeniului Public, relevă că lucrările de construcție și montaj vor costa 125 de milioane de lei (fără taxa pe valoarea adăugată), restul investiției reprezentând dotările.

Parcul acvatic reprezintă prima etapă din cadrul Masterplanului Zona Verde-Est, proiect ce prevede realizarea etapizată a unui parc natural urban, a unui parc de recreere și a unei zone de activități sportive. Există mari șanse ca partener privat să fie asocierea BSH Geothermie Nord - A-Heat Allied Heat Exchange Technology, care a ridicat complexul Therme, de la marginea capitalei. 

VEZI ȘI Proiectul Aqua Park merge înainte, după două ore de proteste. "Riscaţi să faceţi un cadou otrăvit Clujului"

Comenteaza