Atenție, șoferi! Doar două benzi din patru rămân circulabile pe un pod cu trafic intens

Atenție, șoferi! Doar două benzi din patru rămân circulabile pe un pod cu trafic intens
Atenție, șoferi! Două benzi din patru rămân circulabile pe un pod cu trafic intens

Un pod din Cluj intră în reparații; lucrările se fac sub trafic, dar carosabilul va fi temporar îngustat.

 

Podul Fabricii a intrat într-un proces de reparații și modernizare, care va dura cel mult un an și patru luni. Acesta este perioada maximă prevăzută în contractul dintre beneficiar, Primăria Cluj-Napoca, și executant, ARL - Antrepriza Reparații și Lucrări. Ordinul de începere a lucrărilor s-a dat în 10 iulie.


Din 20 august, lucrările vor duce la închiderea a două dintre cele patru benzi. Așadar, de săptămâna viitoare, șoferii vor trebui, când aleg traseul de deplasare, să ia în considerare posibile ambuteiaje în zona podului.


Primăria a anunțat că podul Fabricii, cunoscut şi ca podul Hingherilor, va fi refăcut fără să fie închis complet traficului. Sub pod se va amenaja o parcare terestră, iar la intrare, la intersecția Fabricii cu Câmpina, va fi realizat un sens giratoriu.


"Vor fi realizate lucrări de infrastructură, dar şi pentru modernizarea acestui pod. Ele vor fi dotate cu panouri fonoabsorbante, camere video, iluminare cu led, iar lumina va deveni mai intensă pe măsura trecerii pietonului sau autovehiculului", a explicat city-managerul Gheorghe Şurubaru.


Lucrările sunt estimate la 26,5 milioane de lei.

Comenteaza