Foto Autostrada A10 Sebeș-Turda: ALUNECĂRILE de TEREN, poveste fără sfârșit. Probleme și pe lotul 4

Dealurile de pe traseul autostrăzii A10 Sebeș – Turda le-au dat bătăi serioase de cap constructorilor, începând cu Pizzarotti, în dealul de la Pârâul Iovului, cu Aktor la Oiejdea și cu PORR, toți au avut probleme cu alunecările de teren.

 

După alunecarea de teren de la nodul rutier Alba Iulia Nord, Autostrada A10 Sebeș – Turda se confruntă din nou cu proleme. De data aceasta este vorba de două alunecări de teren și fisuri în asfalt pe lotul 4, anunţă ziarulunirea.ro.

În zona Inoc, comuna Unirea, între kilometrii 56 și 57 există în acest moment două alunecări în debleu, care nu au afectat însă corpul autostrăzii.

Cauza posibilă este apariția unui plan de alunecare din cauza pământului argilos sau infiltrațiilor de apă, apărând deplasări ale terenului. De regulă, primele semne ale unei alunecări se văd la casiurile și șanțurile de gardă precum și la fisurile care apar în taluz.

Deși pe lotul 4 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda s-a făcut recepția finală și practic nu ar mai fi în garanție, constructorul Porr lucrează la remedierea celor două alunecări în debleu apărute.

Totodată, pe sensul de mers Sebeș – Turda, la circa 3 kilometri înainte de Turda, au apărut mai multe fisuri, inclusiv în asfalt. Circulația pe banda de urgență fiind restricționată.

Citeşte şi: Autostrada A10 Sebeș-Turda: NOUĂ fisură în asfalt și în taluz. Lucrările la vechea alunecare de teren încă nu sunt gata

Comenteaza