Autostrada Transilvania: Șase constructori, în cursa pentru un contract în valoare de 4 miliarde de lei pentru 41 km

Autostrada Transilvania: Șase constructori, în cursa pentru un contract în valoare de 4 miliarde de lei pentru 41 km
| Foto: https://www.facebook.com/proinfrastructura/photos

Potrivit unor surse ale Asociației Pro Infrastructură, constructori din Turcia, Austria și Italia s-au calificat să meargă mai departe în licitația pentru secțiunea de 41 de kilometri din Autostrada Transilvania, ce inlude Tunelul Meseș. 

Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului de 41 de kilometri din Autostrada Transilvania (A3) care cuprinde Tunelul Meseș ar putea fi semnat în octombrie 2022, în ipoteza fără contestații, estimează aceștia. Valoarea estimată a contractului pentru tronsonul cu cel mai lung tunel de autostradă din România este de aproape patru miliarde de lei, fără TVA.

Constructorii care s-au calificat să meargă mai departe în licitația pentru secțiunea de 41 de kilometri din Autostrada Transilvania, ce inlude Tunelul Meseș sunt: 
1) MAPA + CENGIZ (Turcia)
2) STRABAG (Austria)
3) PIZZAROTTI (Italia)
4) ASTALDI / WEBUILD (Italia)
5) TEKFEN + DOGUS (Turcia)
6) REC + ONUR (Turcia)

Referitor la stadiul actual al licitației, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) menționau la începutul săptămânii că încă se afla în faza obținerii unui aviz de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP). „A fost transmis raport la ANAP pentru obținerea avizului în vedere invitării a 6 ofertanți în etapa a doua a licitației”, au precizat pe 23 mai reprezentanții CNAIR pentru economica.net.

Pe 9 mai, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunța că cel mai lung tunel de autostradă din România este cu un pas mai aproape de construcție. Potrivit lui, CNAIR a transmis atunci la ANAP pentru validare documentația pentru etapa a II-a a licitației tronsonului Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău, care include și Tunelul Meseș (Autostrada Transilvania).

Cel mai dificil lot al autostrăzii Transilvania are o lungime de 41 de km din care 2,9 km reprezintă Tunelul Meseș. Tunelul (forat) va avea două galerii și două benzi de circulație pe fiecare sens. Pe acest lot urmează să mai fie construite 65 de viaducte, poduri și pasaje, cu o lungime totală de 13 km.

Comenteaza