Bătut în cuie: Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj

Bătut în cuie: Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj
Consilierii PDL au reproşat ieri conducerii Consiliului Judeţean că a lăsat aerogara fără numele
Cluj-Napoca şi că nu a respectat nici avizul Consiliului Local.

Dacă se dorea o dezbatere reală pe denumirea aeroportului, executivul Consiliului Judeţean (CJ) nu trebuia să arunce acest proiect, în grabă, pe ordinea de zi a unei şedinţe extraordinare sau pe o listă suplimentară de proiecte, a reproşat consilierul PDL, Steluţa Racolţa. După o aprigă dispută, majoritatea consilierilor au convenit asupra noului nume.

Racolţa a apreciat că graba executivului de a schimba numele aeroportului s-ar lega de intenţia USL de a minimaliza rolul pe care l-a avut PDL în derularea investiţiei de la pista aeroportului. „În 26 octombrie sărbătorim o zi importantă: lansarea noii piste a aeroportului. Este un proiect demarat şi realizat, în mare parte, de PDL, de fosta conducere a CJ. Ca să ascundeţi această realitate, v-aţi gândit să faceţi un mare subiect din schimbarea denumirii aeroportului. Mi se pare total incorect modul în care aţi procedat. Dacă vă doreaţi o dezbatere adevărată pe tema denumirii aeroportului, atunci v-aţi fi consultat cu toată lumea, nu aţi fi aruncat, în grabă, propunerea pe o listă suplimentară de proiecte. Acum, din nou, suntem puşi în situaţia de a ne da votul în cadrul unei şedinţe extraordinare, când se ştie, este tardiv să mai analizăm şi să dezbatem oportunitatea acestei soluţii", a comentat Racolţa.

Colegul ei de partid, Alexandru Coroian, a reproşat executivului că nu respectă legea şi că nu ţine cont de avizul acordat de Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca. În plenul CL s-a votat pentru numele Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca. „Propun ca amendament să păstrăm denumirea prevăzută în acest aviz. Avizul CL nu e facultativ. El trebuie respectat", a spus Coroian. Amendamantul său a fost, însă, respins. Preşedintele CJ, Horea Uioreanu, a apreciat că nu se pune problema să se mai modifice vreun detaliu din noul nume acordat aeroportului. Consilierii PDL au precizat că nu sunt împotriva denumirii Avram Iancu, iar în final au votat, alături de USL pentru ca Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca să devină Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj. Preşedintele Asociaţiei Patriotice Avram Iancu a fost prezent în şedinţa CJ şi i-a înmânat lui Uioreanu un bust în miniatură al „Crăişorului munţilor".

 

 

Comenteaza