Boc: Am avut 550 de solicitări și acești copii s-au întors de azi la creșă

Boc: Am avut 550 de solicitări și acești copii s-au întors de azi la creșă
| Foto: Facebook/Emil Boc

De azi creșele din Cluj-Napoca au fost redecshise. Primarul Emil Boc a precizat că deja peste 500 de copii au revenit la creșele din oraș.

”Suntem primul oraș din România care deschide creșele. La Cluj a fost posibil ca în 3 zile de când s-a publicat ordinul ministrului educației creșele să se redeschidă pentru că nu am stat să ne împingă alții de la spate. ci ne-am pregătit. De vineri am început pregătirile, am avut probleme de igienizare, de dezinfectare a tuturor spațiilor, de verificare a calității apei ,de asigurare a spațiului pentru a putea păstra distanța cerută de lege, de pregătire a personalului, dar am făcut toate aceste lucruri. Iar luni se vor deschide și grădinițele.

În creșele din Cluj-Napoca avem 1232 de locuri, din care în perioada următoare vor fi ocupate maxim 721. În prezent avem 550 solicitări și practic de azi au început să ajungă la creșă toți acești copii. La Cluj creșa e o problemă ca să spunem așași există o presiune, pentru că tinerii trebuie să se întoarcă la muncă.

Tocmai de aceea suntem și prima primărie din România care acordă tinerilor ajutor pentru a-și putea angaja o bonă acreditată. Azi adoptăm în consiliul local această hotărâre, iar sprijinul financiar poate merge până la 720 de lei în funcție de veniturile părinților.

De asemenea, zilele acestea am verificat personal șantierul creșei de pe Grigore Alexandrescu unde până la 1 septembrie vor fi gata lucrările și 90 de locuri vor fi date în funcțiune. După 1 septembrie într-un interval de 45 de zile se va face recepția., obținerea avizului ISU și dotarea cu mobilier și echipamente, astfel ca în 15 octombrie copiii să poată merge acolo la creșă. Important este să avem o atitudine pro activă”, a declarat primarul Emil Boc la Napoca FM.

În Cluj-Napoca municipalitatea are în administrare 16 creșe.

Comenteaza