Boc dă detalii despre parking-ul din Mănăştur: va fi construit pe singurul teren al municipalităţii din cartier

Boc dă detalii despre parking-ul din Mănăştur: va fi construit pe singurul teren al municipalităţii din cartier
Primarul Emil Boc dă azi detalii despre noul parking pe care vrea să-l construiască în cartierul Mănăştur, pe strada Primăverii.

Boc spune azi că a identificat o zonă de aproximativ 2.000 metri pătraţi unde ar fi posibilă construcția unui nou parking suprateran. "La acest moment există o situație juridică neclarificată care ne împiedică să utilizăm întreaga suprafață", spune Boc: " o fâșie din acel domeniu public este revendicată - astfel că am decis să începem cu proiectarea unui parking de 400 de locuri pe zona nerevendicată, iar după soluționarea aspectelor juridice să extindem proiectul, în funcție de analizele ulterioare".

Zona e adiacentă străzii Primăverii iar pe teren au fost construite mai bine de 10 garaje; terenul e unul înclinat şi e singurul spațiu pe care municipalitatea îl are la dispoziție la acest moment în Mănăștur.

"Am demarat validarea procedurii pentru proiectare la ANRMAP iar licitația va fi trimisă pentru publicare SEAP în această săptămână. După aprobarea PUD-ului vom putea merge mai departe. Este un proiect viabil iar pe măsură ce avansează vom comunica toate detaliile", arată edilul.

În cartierul Mănăştur problema parcărilor e una acută: la mii de unităţi locative şi zeci de mii de locuitori, lipsa locurilor de parcare e cronică. Aici a fost inaugurat în 2010 un parking cu 461 de locuri, iar în 2012 altul, cu puţin peste 120 de locuri. Construirea unui al treilea parking, pe aleea Negoiu din vecinătatea celei mai aglomerate străzi din Cluj - Mehedinţi - a fost blocată de insolvenţa constructorului.

Comenteaza