Boc, despre contestația privind metroul: "Așteptăm maxim 45 de zile, cât prevede legea, pentru decizia Curții de Apel"

Boc, despre contestația privind metroul: "Așteptăm maxim 45 de zile, cât prevede legea, pentru decizia Curții de Apel"

Primarul Emil Boc a declarat că municipalitatea va aștepta termenul legal pentru decizia Curții de Apel referitor la contestația privind licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate și proiectarea metroului clujean.

”Practic se epuizează procedura legală cu instanța. Cine va decide Curtea de Apel că trebuie să primească contractul acela îl va primi și după aceea nu vor mai exista alte modalități de contestare. Așteptăm 45 de zile maxim, atât cât prevede legea pentru decizia Curții de Apel, după care vom încheia contractul cu câștigătorul. Sunt proceduri legale. Având în vedere valoarea foarte mare a investiției, de aproape 10 milioane de euro, e firesc să fie o competiție și să își utilizeze toți participanții toate mijloacele și căile legale pentru a-și adjudeca contractul”, a precizat Boc.

Primăria Cluj-Napoca a atacat în ultima zi din an, la Curtea de Apel, decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) de a exclude câștigătorul licitației pentru elaborarea studiului de fezabilitate și proiectarea metroului clujean din această procedură.

Și asocierea Metrans - Systra - SWS Engineering Spa, câștigătoarea licitației, a pornit propria acțiune în instanță în acest caz. Primăria a atribuit această licitație asocierii Metrans - Systra - SWS Engineering la finalul lunii octombrie 2019, pentru 30,1 milioane lei.

Consorțiul de pe locul II, Metroul SA - Padeco Company, a atacat decizia la CNSC, motivând că o firmă din cealaltă asociere a lucrat și la realizarea caietului de sarcini, dar și că a fost depunctat artificial, oferta sa fiind de 29 de milioane de lei, adică mai mică decât cea a câștigătoarei. CNSC a acceptat contestația și a decis, în 19 decembrie, să excludă din procedura de licitație câștigătorul anunțat de primărie.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza