Boc: "Eu cred că s-a deblocat implementarea proiectului trenului metropolitan''

Boc: "Eu cred că s-a deblocat implementarea proiectului trenului metropolitan''

Primarul Emil Boc a declarat că proiectul trenului metropolitan din Cluj a fost deblocat.

„Experții au căzut de acord, până la urmă, asupra unei soluții. Aceasta este cea mai bună veste. Acum trebuie să primim documentul scris cu concluziile experților. Cred că acest lucru se va întâmpla până la Paști, după care urmează să se obțină ultimele avize și să se treacă la implementare.

A durat mult deoarece a fost necesat să se pună de acord toți specialiștii pe toate nivelele și s-au corelat toate proiectele – electrificarea Coșlariu Arad-Cluj, proiectul nostru de pe Câmpul Pâinii, trenul metropolitan pe competențe, locală și regională.

Eu cred că la acest moment s-a deblocat implementarea proiectului trenului metropolitan. De deblocare Clujului depinde și Brașovul și Bucureștiul și celelalte proiecte de trenuri metropolitane din țară care nu sunt într-o fază la fel de avansată spre implementare", a declarat primarul Emil Boc, în ședința Consiliului Local de săptămâna aceasta. 

CFR a complicat lucrurile pentru trenul metropolitan al Clujului. Edilul Emil Boc spunea, la început de an, că se cere al treilea fir de cale ferată, care ar urma să se facă pe cheltuiala municipiului, eventual pe fonduri europene sau PNRR, de la gara orașului la Apahida. 

Amintim că studiul de fezabilitate pentru proiectul trenului metropolitan trebuia prezentat în decembrie 2022. 

Trenul metropolitan dintre Nădășelu și Bonțida va avea 23 de stații pe o distanță de 43 km. Două dintre acestea trebuie construite și anume, cea de lângă Tetarom și cea de lângă aeroport. Trenul ar circula la intervale de 30 de minute, la ore de vârf, preconizându-se că ar scădea durata de călătorie între Nădășelu și Bonțida cu 10-25 de minute, respectiv cu 15-30 minute între Bonțida și Cluj-Napoca, se prevede în planul de mobilitate urbană Cluj-Napoca. Trenul metropolitan ar parcurge ruta Nădășelu-Bonțida în 70 de minute.

Comenteaza