Boc: În Piața Blaga mingea e la Diferit. Le atrag atenția că potențial sunt în întârziere, mai au până în 30 iunie pentru primul tronson

Boc: În Piața Blaga mingea e la Diferit. Le atrag atenția că potențial sunt în întârziere, mai au până în 30 iunie pentru primul tronson
| Foto: Facebook/Emil Boc

Primarul Emil Boc este mulțumit de cum s-au mișcat companiile de utilități în utlimele 3 săptămâni referitor la lucrările din Piața Blaga și străzile adiacente. Nu același lucru se poate spune însă despre constructor.

”La proiectul din zona centrală, am urmărit zilnic cum își fac treaba toate companiele de rețele conexe. Toți și-au asumat termene finalizat lucrările. A terminat și Electrica. Bravo lor. La început veneau cu termene de o lună și jumătate, au terminat în 3 săptămâni. A terminat și Compania de Apă și cei cu cablurile subterane. Acum mingea e la constructor, la Diferit care are termen 30 iunie pentru primul tronson din Piața Blaga, adică tronsonul de republicii până la strada Avram Iancu. Dacă nu termină la timp intră la penalizări. Le atrag atenția că potențial sunt în întârziere, nu văd mișcări care să arate că respectă graficul, dar deocamdată mai au până în 30 iunie pentru acest tronson. Apoi au termen luna septembrie pentru străzile Petru Maior, Emil Isac și Napoca și până la sfârșit de noirmbrie pentru restul lucrărilor în Piața Blaga. Totuși în piață vrem ca în septembrie să fie gata partea de carosabil și să rămână numai lucrări la trotuare”, a declarat Emil Boc la Napoca FM.

Primarul a subliniat că firmele trebuie să își respecte întocmai termenele de lucrări la care se angajează. ”Diferitul își joacă cartea, au mai multe cărți în joc, că s-au lăcomit la mai multe lucrări. Pot să cer termene și calitate. Acum de exemplu, se face recepția finală la proiectul cu trama stradală, tot ce e din Mănăștur până pe Bulevardul Muncii verificăm la sânge calitatea lucrărilor. Nu se recepționează decât după refacere. Mai avem și pe Memorandumului firma Viarom, unde pavajul e sub orice critică în anumite puncte și trebuie să îl refacă pe cheltuiala lor, nu am recepționat lucrarea. De asemenea, pe Ferdinand termenul final pentru marcajele finale este 22 iunie, după care până în 15 august au termen pentru tot ce înseamnă Sextil Pușcariu, Emile Zola, scuarul de la CEC. Suntem cu ochii pe ei”, a adăugat Emil Boc.

Lucrările din Piața Blaga și străzile învecinate costă 20.592.463, 79 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 6 luni. 

Comenteaza