Primarul Clujului: "Putem relua proiectul de lărgire a străzii Borhanci"

Primarul Clujului: "Putem relua proiectul de lărgire a străzii Borhanci"

Edilul Emil Boc spune că primăria poate relua proiectul de lărgire a străzii Borhanci după ce Camera Deputaților a aprobat legea prin care s-a cedat către municipalitate suprafața necesară de teren, care se afla în administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV).

Proiectul de lege a fost inițiat de deputatul PNL de Cluj Sorin-Dan Moldovan. Terenul era în proprietatea statului român, acolo fiind înregistrată o stațiune de cercetare, iar USAMV îl avea doar în administrare.

”Îl felicit pe domnul deputat Moldovan că s-a ținut de această temă. I-am pus proiectul în mână acum doi ani și s-a ținut de el, a durat 2 ani, cam mult, dar așa e când trebuie să treci prin parlament o inițiativă. Terenul se putea trece la noi doar printr-o lege. Urmează publicarea în Monitorul Oficial, apoi vom putea relua proiectul de lărgire a străzii Borhanci, pentru a crește calitatea vieții și pentru cetățenii de acolo.

După publicare, trebuie ca primăria să semneze protocolul de predare-primire a terenului cu USAMV, apoi lansăm lucrarea de proiectare și licitația de execuție. Așa cum lărgim și strada Bună Ziua, vom lărgi și strada Borhanci”, a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Primarul a dat asigurări că se avansează și că proiectul privind reorganizarea traficului pe Calea Moților și Calea Mănăștur, care va permite ulterior și extinderea benzilor dedicate pentru autobuze.

”Studiile pentru zona Platinia sunt în fază avansată< specialiștii mi-au spus că această zonă este cea mai sugurumată în privința traficului și dacă o deblocăm, vom putea extinde mult mai mult benzile dedicate, să avem benzi pentru autobuze de la intrarea în oraș dinspre Florești până în Mărăști”.

Comenteaza