Breteaua care aşteaptă pragul, pe Calea Turzii

Breteaua care aşteaptă pragul, pe Calea Turzii
Circulaţia de pe Calea Turzii s-ar putea ameliora prin deschiderea unei bretele în sensul giratoriu din Zorilor. Se mai aşteaptă doar instalarea unui prag de sol.

Primarul Emil Boc a dezvăluit luni dimineaţă, la REALITATEA FM Cluj, motivul pentru care breteaua aferentă străzii Brăduţului, din sensul giratoriu de pe Calea Turzii/Observator, nu este circulabilă nici până acum. Breteaua era închisă cu un rondou de flori, care a fost desfiinţat de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP). Mai rămâne de instalat un prag de sol pentru ca străduţa să poată fi circulabilă.

„Este semnalizată breteaua, dar trebuie să mai amplasăm un prag de sol. Se creează un conflict de trafic acolo. Cei care vin din sensul giratoriu au prioritate şi se vor lovi fix de cei care ies din bretea, care cred că ei au prioritate. RADP a realizat lucrările acolo, acum se achiziţionează pragurile de sol. S-a discutat în Comisia de circulaţie şi asta este soluţia care a fost găsită", a spus Boc.

Într-adevăr, pe website-ul primăriei este postat un anunţ de achiziţie directă pentru praguri de sol din cauciuc. Licitaţia se realizează prin catalogul electronic disponibil în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

A trecut deja un an de la momentul când Comisia pentru Siguranţa Circulaţiei a aprobat deschiderea bretelei, dar reprezentanţii primăriei au amânat momentul din diverse motive.

Iniţial, Mirela Mărincean, şeful Serviciului Siguranţa Circulaţiei Rutiere din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, a afirmat că la intrarea pe strada Brăduţului să se realizeze o rigolă, astfel încât apa care curge pe timp de ploaie de pe Calea Turzii să nu se verse în curţile locuitorilor de pe Brăduţului.

Apoi, s-a discutat ca pe această stradă să se instituie sens unic, iar tandemul să fie realizat de către un investitor privat, pe terenul din apropiere unde ridică un ansamblu imobiliar. Până la urmă, nici una dintre aceste soluţii nu se vor pune în practică. Strada Brăduţului are doar 4,5 m lăţime şi cu greu trec una pe lângă cealaltă două maşini care vin din sensuri opuse.

Comenteaza